Magazin

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta: Od 1. oktobra moguće novo vanredno stanje

Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, u razgovoru za TV Nova rekao je da postoje velike šanse da od 1. oktobra Vlada ponovo uvede vanredno stanje, kao i da da Krizni štab i dalje ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio ispravne odluke.

On je za TV Nova naveo da smo se više puta uverili da članovi Kriznog štaba nemaju kvalitetne informacije, a daleko od toga da su potpune.

„Imate sada javljanje koji je broj novoobolelih i preminulih, koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović pre sedam dana i dr Kon pre tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju je da se kao datum pominje 1. oktobar. Recite mi da li trenutna situacija na osnovu onog što Krizni štab izveštava ima ikakve veze sa tim da za pet dana možemo da imamo vanredno stanje.

Dakle, opravdano sumnjamo da i dalje Krizni štab ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke, što se tiče struke, koje su to mere koje treba da se sprovode“, rekao je Panić.

On je izjavio da ako za pet do 10 dana najavljuju vanredno stanje, onda brojke koje javljaju sigurno nisu tačne.

Radovanović: Dr Kon opovrgava Krizni štab i Batut i premašuje slutnje o 2.000 umrlih

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link