Magazin

Radila od kuće i varala poslodavca, zbog jedne greške ostala bez posla i 2.000 €

rad od kuće
Foto: Pixabay

Kanađanka Karli Bez, prema odluci suda, moraće da isplati poslodavcu 2.459 dolara (oko 2.300 evra), jer je utvrđeno da nije radila tokom radnog vremena.

Naime, Karli je bila zaposlena kao računovođa za kompaniju “Reach CPA” u Britanskoj Kolumbiji, a kako je radila od kuće, pomoću softvera na njenom laptopu utvrđeno je da je “varala” poslodavca, prenosi Telegraf.

Bivša zaposlena je prvobitno tužila kompaniju za nepravedni otkaz, tražeći 5.000 dolara kompenzacije, ali je kompanija na sudu otkrila da su pratili svoje zaposlene koristeći softver “TimeCamp”, koji prikuplja informacije kako zaposleni provode svoje vreme.

Pomoću njega kompanija je iznela dokaze da je Karli provela više od 50 sati na zadacima koji nemaju direktne veze sa poslom kojim se bavi u kompaniji.

– Identifikovane su nepravilnosti između njenih vremenskih listova i evidencije korišćenja softvera, navedeno je prenosi Enterprenuer.

Bivša zaposlena se branila govoreći da je štampala dokumenta na kojima je radila, ali kako navode iz kompanije, softver je takođe pratio i aktivnost štampača i došli su do zaključka da “nije mnogo dokumenata odštampala”.

Podsetimo, prema jednom istraživanju 78 odsto poslodavaca koristi softver za špijuniranje zaposlenih.

Čak 43 odsto radnika na daljinu oseća da nadzor poslodavca narušava njihovo poverenje, 59 odsto oseća aniksioznost, 26 odsto ozlojeđenost i 28 odsto smatra da nisu dovoljno cenjeni.

Izvor: Telegraf

Žaklina slomila rebro na poslu i dobila otkaz tokom bolovanja: “Ne mogu na operaciju, jer nemam osiguranje”

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link