Balkan Magazin

Račun iz kafića na Jadranu razbesneo je i Splićane i turiste

split

Sezona letnjih odmora praktično je pred vratima, a sa Jadranskog mora već stižu prve reakcije na račun cena u ugostiteljskim objektima. Čak se i lokalci hvataju za glavu od neverice.

Jedan od omiljenijih splitskih kafića uspeo je čak i pre letnje sezone svoje posetioce da ostavi bez teksta, budući da su cene skuplje bar tri puta više u odnosu na obližne kafiće istog ranga.

Domaći gosti su bili prilično šokirani kada su shvatili da za dva pića moraju da plate čak 17 evra, odnosno preko 2.000 dinara. Pogled i lokacija koštali su Splićane, koji su za Somersbi potrošili devet evra, a tri klinca Budvajzer piva platila su osam evra, piše Slobodna Dalmacija.

U prevodu, jabukovaču su platili skoro 68 kuna, a pivo 60 kuna. Cenu u komšijskom kafiću za isto piće, Somersbi, košta za tri puta manju cenu – 2,80 evra.

Možete ga kupiti u prodavnici za 1,46 evra. O pivu ne treba ni da pišemo… Očigledno je došlo vreme da meštani pogledaju cenovnike pre nego što odluče da sednu u restoran. Postoje neki koji sebi mogu priuštiti da plate 128 kuna za obilazak dva pića, ali za mnoge je to zaista previše.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Devojke iz Srbije se pitaju da li je opasno ići u Split: „Bez brige, tamo jednako mrze sve“

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link