Srbija Vesti

Spoj za inovativne IT projekte – Quantox Technology & Bstorm

kvantoks-2
Foto: Quantox

Bstorm, beogradska “product boutique” kompanija sa potvrđenom ekpertizom u razvoju startup-ova i mobilnih aplikacija, postala je deo Quantox tima.

Bstorm je tim talentovanih profesionalaca koji je tokom prethodnih godina stekao značajno iskustvo u kreiranju platformi za startup-ove i razvoju digitalnih proizvoda, obuhvatajući ceo proces – od početne ideje i osluškivanja tržišta do njihovog finalnog plasiranja.

Iza sebe imaju čitav niz kvalitetnih i uspešnih projekata, a posebno se izdvaja razvoj pilot aplikacije koja je evoluirala u potpuno nov marketinški alat i kanal za klijenta.

Kvalitet jedinstvenog pristupa i rada Bstorm tima je dobio potvrdu u vidu dva miliona korisnika u pet zemalja i 1. mesto na App Storu.

Među klijentima sa kojima su sarađivali ubrajaju i velike brendove kao što su Coca-Cola, Crvena Zvezda, Deloitte, Erste banka…

– Pridruživanje Quantox-u vidimo kao veliku stvar za Bstorm tim i svi smo veoma uzbuđeni. Ova akvizicija je savršen potez, zato što dobijamo okruženje u kom možemo da podignemo naš rad na viši nivo i budemo deo neverovatnih projekata, a Quantox dobija specijalizovan tim za razvoj startup proizvoda i širi obim svojih usluga. Očekujemo da ćemo zajedno razvijati stvari kakve do sada nisu viđene na tržištu – kaže Stefan Salatić, partner osnivač Bstorm-a.

Quantox već godinama uspešno sarađuje sa Bstormom.

Dokazana stručnost, posvećenost i pristup razvoju digitalnih platformi oba tima donosi nove ciljeve, novu energiju i ideje.

Spojem perpspektivnih mladih ljudi i ukrštanjem iskustava gradimo posebnu vrednost za obe strane.

– Trudimo se da pravimo iskorake na svim poljima. Iskustvo i specifična znanja novih kolega osnažiće tim koji radi na razvoju mobilnih aplikacija, a jačanje ekpertize u oblasti startup-ova i razvoja proizvoda daje dodatnu vrednost u daljem razvoju naših projekata. Iako je ovo prva akvizicija, ne planiramo da na istoj ostanemo, jer nam 2022. godina donosi još dve nove akvizicije i još novih poslovnih poduhvata – kaže Filip Karaičić, CEO Quantox-a.

Znanje spaja. Izazovi spajaju.

– Pripajanje velikoj i stabilnoj kompaniji kao što je Quantox vidimo kao priliku da dobijemo i podršku velike kompanije i još veće mogućnosti. Iskustvo rada u internacionalnom timu daje priliku za razvoj različitih segmenata poslovanja kao i dalji napredak programera kroz izazovne projekte i usavršavanja – kaže Vukašin Marković, CEO kompanije Bstorm.

Godina 2021. je za Quantox bila u znaku velikih koraka – kompanija je otvorila 4 nove kancelarije u 3 zemlje i dvostruko uvećala tim koji sada broji preko 400 ljudi.

Kako kažu, to je samo temelj za budućnost kakvu žele da grade.

Spajanje top talenata iz Bstorma sa već dokazanim kvalitetom i iskustvom kompanije Quantox vodi formiranju novih sektora u kompaniiji u kojima želimo da, zajedničkim snagama, kreiramo digitalne proizvode nove generacije, stoji u saopštenju ove kompanije.

Domaće IT kompanije igrale Counter-Strike i skupile više od 3 miliona dinara za humanitarne svrhe

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link