Putovanja

Novogodišnja putovanja – Atina, Pariz ili Toskana

Novogodišnji praznici sa sobom donose veliku euforiju i posebnu, prazničnu atmosferu. Zbog toga, za proslavu Nove godine često biramo atraktivna mesta koja će svojim ambijentom, pozitivnom atmosferom i savršenim ukrasima ukrasiti i našu posebnu, novogodišnju noć. Takva noć nam ostaje zauvek u sećanju, te nas podseća na divne dane odmora i razonode. Stoga, savršena opcija prilikom izbora destinacije za Novu godinu jesu evropske prestonice, koje će svojim atraktivnim destinacijama i zanimljivostima učiniti novogodišnju noć kao iz snova. U nastavku vam predstavljamo tri evropske prestonice koje su glavni izbori prilikom proslave Nove godine.

Atina – riznica antičke kulture i tradicije

Doživljaj Nove godine najbolji je u Atini, prestonici kulture i mitologije. Nigde se bolje ne može videti spoj istorije i modernosti i starog i novog doba, kao što je slučaj sa Atinom. Atina je grad koji savršeno oslikava prošlost antičke Grčke, na sasvim moderan i atraktivan način. Stoga, Nova godina u Atini može biti savršen izbor za sve ljubitelje dobrog provoda, tradicionalnih žurki, ali i veličanstvene istorije i bogate tradicije.

Novogodišnji praznici u Atini sa sobom donose nezaboravan provod i mnoštvo autentičnih zvukova i mirisa Grčke. Ukusna, mediteranska hrana, uvek gostoprimljivi domaćini i čuveno Ela! na svakom ćošku, navešće vas da osetite pravo balkansko tlo. Uz to, u Atini možete posetiti i čuveni Akropolj, prošetati i pazariti u glavnoj ulici ili posmatrati zalazak Sunca pokraj velelepne zgrade Vlade. Duh antičkog vremena pratiće vas na svakom koraku, dok će se buzuki i sirtaki čuti iz gotovo svake taverne. Nemojte se uplašiti ukoliko vidite lomljenje tanjira – u Grčkoj je to znak zaista dobre atmosfere i fantastičnog provoda. Zbog toga, posetite stranicu Nova godina Atina i zakoračite kaldrmama antike.

Dočekajte Novu godinu u gradu svetlosti i ljubavi

Pariz oduvek predstavlja evropsku prestonicu kulture, te on šarmira svakog ko ga poseti. Savršene ulice, velelepni trgovi i otmene zgrade čine ovaj grad prvim na listi svih zaljubljenih parova, koji svoju novogodišnju noć žele da provedu idealno. Pored toga, Pariz je ujedno i najposećeniji grad u Evropi, te je samim tim jedan od najvažnijih kulturnih i istorijskih gradova čitavog sveta. Međutim, u novogodišnjoj noći Pariz poprima posebne boje i sve biva savršeno. 

Mnogobrojne su destinacije koje su nezaobilazne prilikom posete Parizu, a mnoge od njih su i svetski poznate atrakcije. Prva asocijacija na grad ljubavi jeste čuveni Ajfelov toranj, koji je ujedno i simbol čitavog grada. Ovaj najposećeniji muzej na svetu nudi mogućnost penjanja sve do samog vrha, odakle se pruža nestvaran pogled na grad. Međutim, ukoliko obiđete i Jelisejska polja, muzej Luvr, dvorac Versaj i Notrdam katedralu – shvatićete zašto je Pariz jedan od glavnih turističkih gradova Evrope. Na stranici Nova godina Pariz rezervišite mesto vama i vašoj dragoj osobi i uživajte u čaroliji koju Pariz nudi. 

Proslavite novogodišnju noć uz autentična vina Toskane

Ukoliko ste ljubitelj autentičnih mirisa, zvukova i boja, regija Toskane u Italiji savršen je izbor za vas. Najlepši pejzaži čitave Evrope smešteni su upravo ovde, te se sa razlogom smatra da je Toskana jedna od najlepših regija sveta. U Novogodišnjoj noći sva brda, vidikovci i veličanstveni pogledi dobijaju posebnu čar, pa tako Toskana postaje idealan izbor za novogodišnji provod. Ono po čemu se Toskana najviše ističe jesu njene vinske oblasti na koje je podeljena, kao i proizvodnja vina koja je poznata svuda u svetu. Stoga, različita, najskuplja vina na svetu prave se upravo ovde, a novogodišnja noć uz par gutljaja vina biće pravi pogodak.

Novogodišnji praznici u Toskani biće idealni ukoliko budete putovali i istraživali ovu regiju, a poseta Firenci će vas posebno oduševiti. Istorijski i kulturni objekti koji se nalaze tu potvrdiće činjenicu da je Firenca jedan od najvećih gradova istorije u Evropi, dok će ulice Firence pričati o istorijskim poduhvatima vladara. Svakako, nemojte zaobići ni Pizu, Sienu ili San Đimiđiano, u kojima možete videti različita arhitektonska ostvarenja i dostignuća. Na stranici Nova godina Toskana pogledajte celokupnu ponudu putovanja u Toskanu i upustite se u upoznavanje jedne od najlepših regija Italije.

Nova godina je izuzetno važan praznik za sve, dok su novogodišnji praznici nešto što se zauvek pamti i prepričava. Upravo zato – bilo da ste srećno zaljubljeni ili ipak želite da sa društvom doživite savršen provod, neke od navedenih evropskih prestonica biće sjajan izbor za vas. Svaka od njih odiše posebnom energijom, veličanstvenom tradicijom i obiljem kulture, a sve ove stavke će sigurno ostaviti veliki utisak na vas. Stoga, provedite novogodišnje praznike uz savršene ukrase Pariza, velelepne predele Toskane ili autentične zvukove Atine. Jedno je sigurno – idealan odmor i nezaboravne praznike pružiće vam svaki od navedenih gradova. Na vama je samo da uživate. 

Top predlozi za putovanja – Kapadokija, Madrid I Lisabon, Rimini

103 Shares
103 Shares
Share via
Copy link