Srbija Vesti

Punkt za vakcinaciju u Valjevu otišao na godišnji odmor

Bolnica-Valjevo-Vakcina-Vakcinacija
Foto: valjevskaposla

Vakcinalni punkt u Valjevu danas je odradio svoj poslednji radni dan pred letnji godišnji odmor. Naime, vakcinalni tim Opšte bolnice Valjevo u holu Centra za kulturu Valjevo biće na letnjoj pauzi do jeseni, i kako se očekuje novog talasa epidemije i sledećeg kruga vakcinacije.

Kako objašnjavaju, u vreme godišnjih odmora, ovi medicinari su neophodni na radnim mestima u bolnici na odeljenjima koja se vraćaju u normalan režim rada.

– Ovo je privremeni prekid do jeseni kada se očekuje novi talas i početak novog ciklusa vakcinacije naših sugrađana – naveo je dr Zoran Živković, koordinator Tima za imunizaciju Opšte bolnice Valjevo.

Vakcinacija se ipak nastavlja i to u hotelu

Ipak, kako pišu Valjevska posla, Valjevci koji žele da se vakcinišu imaće priliku da raspoloživa cepiva prime na punktu Doma zdravlja u prostoru hotela „Narcis“.

– Vakcinalni punkt Doma zdravlja Valjevo nastavlja kontinuirano sa imunizacijom naših sugrađana, tako da prekida u vakcinaciji sugrađana neće biti – rekao je dr Živković.

Od februara do danas gotovo svakodnevno, iz dana u dan je raslo interesovanje građana za vakcinaciju, a do sada je potpuno imunizovano oko 35% Valjevaca.

Srbija odobrava Fajzer vakcine za decu stariju od 12 godina

102 Shares
102 Shares
Share via
Copy link