Novi Sad

Privatni psihoterapeuti u Novom Sadu: Istražili smo i izabrali 9 najpouzdanijih

Psihoterapeut i Novi Sad
Foto: Ilustracija

Privatni psihoterapeuti u Novom Sadu su sve traženiji i ima ih sve više. Kako je najvažniji faktor terapijske primene upravo kvalitetan odnos sa terapeutom, izbor pravog terapeuta je važan kako bi ceo proces imao uspeha, te da bi se došlo do željene promene.

Međutim, terapeut koji odgovara jednoj osobi ne mora nužno da odgovara i drugoj.

Kada se odlučite za psihoterapiju ili neki drugi vid psihološke podrške, jedan od načina je da potražite preporuku – raspitajte se među bliskim osobama da li je neko imao iskustva sa psihoterapijom i da li može da vam preporuči terapeuta.

Takođe, možete konsultovati Google recenzije i grupe po društvenim mrežama. Postoje brojna psihološka savetovališta i psihijatrijske ordinacije ili privatne klinike koje nude psihoterapiju, a imaju svoje sajtove koji sadrže osnovne informacije.

Ekipa Luftike je izdvojila listu najboljih psihoterapeuta u Novom Sadu. Vodili smo se  osnovnim kriterijuma koje su označene kao bitne: stručnost lekara, jednostavno i brzo zakazivanje pregleda, cena seansi, ljubaznost psihoterapeuta, ali i opremljenost ordinacije (prijatan ambijen i atmosfera).

Evo preporuka za najbolje psihoterapeute u Novom Sadu.

Vladan Beara, psiholog i psihoterapeut

Psiholog i REBIT terapeut Vladan Beara je do sada održao veliki broj uspešnih i naročito posećenih predavanja kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Nemačkoj, Holandiji i SAD-U. Psihoterapijom se bavi 25 godina.

Sve vreme se stručno usavršava i edukuju iz raznih pshihoterapijskih pravaca, ali je i aktivan na tribinama i predavanjima koje kasnije prezentuje na internetu.  Za sada radi samo individualne terapije.

– Velika stručnost i profesionalizam psihoterapeuta. Po mom mišljenju, psihoterapeut ima holistički pristup rešavanju problema. Pre nego što donese zaključke i dodeli savet, ona stvara širu sliku osobe i korisne savete pokušavajući da promeni svoje viđenje problema sa kojim se suočila. Sve pohvale za Vladana. Jedna od mana je da može biti veoma teško zakazati sastanak preko telefona, pa neka ta negativnost stvori zadatak poboljšanja rada centra u tom pogledu – samo je jedna od mnoštvo recenzija za rad ovog psihologa.

Trenutno je na poziciji programskog savetnika u REBT Praxis Centru za psihoterapiju i psihološko savetovanje, koji postoje već 25 godina. možete ih posetiti na adresi Save Kovačevića, 5, od 10 do 20 č.

Psihološko savetovalište Psychogenesis

Dr sc. Danijela Budiša Ubović edukator i supervizor je doktorka koja u psihoterapiji i edukaciji akcenat stavlja na odnos između klijenta i terapeuta, kao i nesvesne procese u psihoterapijskom procesu. Šest godina je radila kao edukator i supervizor u TA Centru. U Osaki u Japanu 2013. godine postala je međunarodno sertifikovani transakcioni analitičar u oblasti psihoterapije.

U njenom timu su još tri doktorke dr Jovana Pupovca, dr Dragana Simić i dr Tanja Samardžić.

Dr Danijela Budišič Ubović
Foto: psihološko savetovalište PSYCHOGENESIS

 

Dinamika psihoterapijskog procesa zavisi od nekoliko faktora. Pre svega od prirode problema koji želite da rešite; od toga šta želite da postigne dolazeći na psihoterapiju,  koliko ste spremni na promenu, od odnosa psihoterapeuta i klijenta, itd. Obično će vam psihoterapeut, nakon što se dogovorite o cilju rada, reći koliko je otprilike potrebno vremena da dostignete željeni cilj, a prema njegovom dosadašnjem iskustvu.

Više informacija na sajtu: Psihološko savetovalište Psychogenesis

Psihoterapijska ordinacija Baračkov

U Psihijatrijskoj ordinaciji „Baračkov“ za vas je kreirano prijatno i pouzdano okruženje, uz stalno nastojanje da se odgovori na emotivne i duševne potrebe klijenata/kinja. Cilj je da se klijentima priušti adekvatna i savremena zaštita mentalnog zdravlja od strane profesionalnih terapeuta.

Misija Psihijatrijske ordinacije „Baračkov“ je da obezbedi dostupan, integrisan, kontinuiran i sveobuhvatan program okrenut klijentima  koji je takođe fleksibilan i prilagođava se promenama ili specifičnim potrebama koje nastaju tokom terapeutskog procesa.

Psihijatrijska ordinacija Baračkov vam pruža spektar psihijatrijskih servisa: savetovanje, treninzi, terapija, urin test za supstance, pravne potvrde, treninzi i radionice za kolektive (prevencija burnout-a, mobinga, itd.) Terapijski cilj ostvaruju kroz individualnu ili grupnu terapiju (porodična), terapija zavisnika (alkoholizam, narkomanija, pušenje, kocka), bračna terapija (terapija parova).

Odrinacija Baračkov se nalazi u  Kosovskoj 13/I/3, Novi Sad

Mejl adrese: office@barackov.rs ordinacijabarackov@gmail.com

Psihološko savetovalište Budi OK

Ovo savetovalište se nalazi na Bulevaru Oslobođenja 88.

Nude individualnu psihoterapiju kao i online psihoterapiju. Ukoliko nemate psihoterapeuta u svom mestu ili najbližoj okolini, možete se odlučiti na psihoterapiju putem Skype-a. Online psihoterapija je profesionalno psihološko savetovanje preko interneta i jednako je efikasno kao terapija u ličnom kontaktu.

U savetovalištu „Budi OK“ kroz savetovanje sa terapeutom možete da naučite i razvijete veštine koje će vam pomoći da od početka gradite kvalitetne i uspešne partnerske odnose.

Mejl adresa:psihoterapija@budiok.com

Pegasus – centar za razvoj ljudskih potencijala

Centar Pegasus se nalazi u ulici Vladike Ćirića 22.

Nastali su 2015. godine. Svrha osnivanja Centra je podrška ljudima i organizacijama na putu ka ličnom i profesionalnom razvoju. Iza njih  stoji dugogodišnje iskustvo u radu sa ljudima kroz psihoterapiju, savetovanje i konsalting u oblasti upravljanja ljudskim resursima.

Susret sa psihoterapeutom, odnosno seansa traje 50 minuta do 1h. Promena ne nastaje samo tokom seanse, več i u periodima između seansi. Individualna psihoterpaija daje najbolje rezultate kada postoji kontinuitet. Obično se održava jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje.

Psihoterapija se može raditi i online, ali njihov  savet je da ukoliko ste u mogućnosti dođete na psihoterapiju, jer ništa ne može da zameni živi kontakt, kao ni efekte istog.

Pegasus centar
Foto: Pegasus, Centar za razvoj ljudskih potencijala

 

Pored individualne imaju i grupne psihoterapije – specifičan oblik psihoterpaije koji podrazumeva sastanak više ljudi sa sličnim problemima i terapaeutom. Grupa se održava jednom nedeljno, uvek u isto vreme u trajanu od 90 minuta (trenutno aktivne grupe su ponedeljkom i sredom od 19:00).

Pored toga nude i podršku i savetovanje za organizacije koje prepoznaju vrednost svojih zaposlenih i žele da iskoriste njihov potencijal, efikasno upravljaju ljudskim resursima i povećaju svoju produktivnost.

Mejl adresa: kontakt@pegasus-centar.rs

Ordinacija Dadasović

Ordinacija se nalazi u centru Novog Sada, u ulici Maksima Gorkog 46. Bavi se očuvanjem i unapređenjem mentalnog zdravlja. Pruža usluge specijalističkog pregleda, dijagnostike i lečenja psihijatrijskih poremećaja i stanja.

Pristup lečenju je individualan i prilagođen isključivo vama, terapija podrazumeva farmakološki tretman, ali i razgovore sa psihijatrima. Razgovaraćete i o svojim mislima, osećanjima, a dobićete i podršku u prevazilaženju problema sa kojima se suočavate.

ordinacija-dadasovic

U ordinaciji se bave lečenjem poremećaja raspoloženja, anksioznim poremećajima, poremećajima vezanim za stres, tretmanom poremećaja ličnosti, demencija i psihotičnih poremećaja.

Ordinaciju čine dr Josip Dadasović, osnivač ordinacije, specijalista psihijatrije i sudske psihijatrije i dr Slađana Ralević, specijalista psihjatrije.

Link sajta: https://psihijatarnovisad.rs/

Savetovalište Marina Brašić – savetovanje i psihoterapija

Marina Brašić, specijalni pedagog, savetnik i psihoterapeut dugi niz godina radi sa mladima i odraslima različitih socijalno-psiholoških potreba i problema.

Iskustva i znanja tokom profesionalnog rada unapređivala je  kroz brojne dodatne obuke usmerene na specifične probleme, kao što su: anksioznost, panični napadi, opsesivno kompulzivni poremećaji, problemi prilagođavanja, rad sa osobama koje su doživele traumu i traumatična životna iskustva, gubitak i proces tugovanja, problemi u partnerskim odnosima, problemi u kontroli i upravljanju emocija i dr.

Bila je koordinator i realizator različitih edukativnih Programa psihološke podrške mladima u socijalnoj zaštiti. Radi individualno i grupno u privatnoj praksi, autor i voditelj ciklusa psiholoških radionica za odrasle: „Kako preživeti tinejdžera“, Ciklus iskustvenih radionica „Od zabrinutosti do anksioznosti“.

Mail: marinabrasic@yahoo.com

Anđelija Simić

Master psihologije Anđelija Simić nudi usluge individualnog psihološkog savetovanja, grupnog psihološkog savetovanja, psihološke nalaze i mišljenja, profesionalna selekcija, profesionalna orijentacija, psihološka analiza ličnosti, kao i e-savetovanje – savetovanje putem mejla ili chata.

Ukoliko imate neku dilemu, teškoću, problem, životnu prekretnicu, krizu, želite da čujete mišljenje nekoga ko je neutralan, možete se obratiti Anđeliji  putem mejla andjelija299@gmail.com i zakazati termin koji vam odgovara. Dužina trajanja jednog susreta je od 50 minuta do sat vremena.

Više informacija možete pogledati na sajtu Anđelije Simić.

Digitalni psiholog

Digitalni psiholog je sajt koji vam obezbeđuje lak put do najboljih psihoterapeuta i psihologa, koje možete da odaberete kao svoje saputnike na  putovanju ka kvalitetnijem načinu života.

Sajt vam pruža kontakte, informacije i najbolje obrazovane stručnjake na polju psihologije psihoterapije, koji vam mogu putem online seansi   pomoći da se izborite sa vašim emotivnim i životnim problemima.

Ističuz da im je cilj  da zadovolje sve potrebe klijenata, da pruže relevantne informacije kroz tekstove koje objavljuju, ali i kroz online seanse sa individualnim korisnicima.

Benefiti online seansi su to što ćete uštedeti znatno veći deo svog vremena, koji biste proveli u putu od vašeg doma do ordinacije psihotereapeuta.

Sve potrebne informacije možete pronaći na njihovom sajtu.

Svakako je najbolje da prvo kontaktirajte terapeute  telefonom ili e-mejlom. Telefonski razgovor ponekad daje bolji uvid i možete oceniti već na osnovu prvog razgovora da li vam se ta osoba čini kao neko ko vam prija ili ne.

Tokom tog razgovora možete postaviti neka osnovna pitanja, raspitati se za trajanje i cenu psihoterapije, ili zakazati inicijalni intervju gde biste terapeuta uživo pitali sve ono što vas zanima i ukratko ispričati na čemu želite da radite (vodite računa da se i ovaj termin najčešće naplaćuje, bez obzira da li odlučite da nastavite).

Ukoliko smo nekog psihoterapeuta izostavili ovom prilikom, pišite nam u komentarima. Rado ćemo upotpuniti listu Psihoterapeuti Novi Sad onima koji to po oceni naših sugrađana zaslužuju.

Kako do besplatne psihoterapije u Novom Sadu?

Irena Bjelić

komentara

Klikni da objaviš komentar

722 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap