Novi Sad

U Novom Sadu u subotu protest, najavljuje se radikalizacija i blokada saobraćaja

sve-mora-da-stane
Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

U Novom Sadu će se u subotu, 17. juna, kao deo radikalizacije protesta “Srbija protiv nasilja”, održati protest i blokada, piše portal 021.rs.

Prema nezvaničnim informacijama, okupljanje građana je u centru Novog Sada u 18 časova, a predviđeno je da kolona učesnika protesta prošeta do jedne od prometnijih lokacija u gradu, gde će do 21 čas blokirati saobraćaj.

Na skupu bi trebalo da bude i nekoliko govornika koji nisu iz političkih stranaka, već predstavnici različitih delova društva, a tek naknadno će biti saopšteno ko će se obratiti okupljenima.

Tehnički organizator skupa su opozicione partije, kao što je slučaj i u Beogradu i drugim gradovima. Tako je bilo i pre mesec dana kada su u Novom Sadu već održane dve šetnje centrom kao podrška okupljanjima u prestonici.

U proteklim nedeljama protesta nije bilo u Novom Sadu, jer je procenjeno da je zbog blizine bolje da svako ko može iz vojvođanske prestonice ide za Beograd u šetnje, a kako vlast još nije ispunila ni jedan zahtev učesnika protesta, u sklopu radikalizacije ponovo počinju demonstracije, ali blokade u Novom Sadu.

Za pomenuti portal su u opozicionim strankama potvrdili da se nešto planira za vikend, ali da za sada ne mogu da iznose detalje i da će javnost biti obaveštena u naredna 24 sata.

Ipak, da će se skup održati za sada je javno potvrdio predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora stranke Zajedno Aleksandar Maksimović, koji je na svom Tviter nalogu napisao da je protest u subotu u 18 časova i da će večeras javiti detalje.

Vesna Trivalić hoda uz svoj narod na protestima protiv nasilja: “Vode me reči Slobodana Negića”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link