Magazin Novi Sad

Protest u Novom Sadu zbog policijske represije, traže se ostavke

novi-sad-protest
Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Nekoliko desetina građana okupilo se ispred Osnovnog javnog tužilaštva na protestu zbog policijske represije i torture.

Organizatori su u pozivu za okupljanje naveli da se “borba za istinu i pravdu nastavlja jer je za sada krivična prijava podneta samo protiv jednog policajca, a u napadu na mladića ometenog u razvoju, kako i snimci pokazuju, učestvovala su njih trojica”, piše 021.rs.

Podsetili su da je u prvom saopštenju u petak Policijska uprava Novi Sad navela da su mladića pretukla “nepoznata lica”, a da je nekoliko sati nakon toga u drugom saopštenju MUP-a rečeno da je Sektor unutrašnje kontrole pokrenuo krivični postupak protiv inspektora Slobodana Drmanca.

Zahtevi su isti kao i na protestu u četvrtak, a to je da se objave istinite informacije u vezi sa onima koji su zlostavljali i mučili mladića ometenog u razvoju, da počinioci daju ostavke i da budu procesuirani.

Takođe, traži se puštanje na slobodu svih onih koji su tokom nedavnih protesta privedeni, prebijeni i osuđeni pod lažnom optužbom i s lažnim svedočenjima policajaca, kao i da se novac namenjen policiji preusmeri u zdravstvo kako bi se povećali resursi u ljudstvu i opremi za borbu protiv pandemije virusa korona.

Načelnik novosadske policije UNAPREĐEN nakon izuzetne BRUTALNOSTI prema demonstrantima

33 Shares
Share via
Copy link