Magazin

Pozvao ljude preko Fejsbuka na protest, policija mu upala u stan

gazela protest
Printscreen

Milorad Petrović sa Uba pozvao je sunarodnike preko društvenih mreža na subotnji ekološki protest, ali mu je samo dva dana nakon objavljenog poziva desetak policajaca upalo u stan sa spremljenim sudskim nalogom.

– Prekjuče sam kačio na Fejsbuk objavu vezanu za protest protiv Rio Tinta, drugarica i ja idemo zajedno. Nema nikakve veze sa politikom, baš sam to naglasio, idem kao običan građanin, zbog naše dece – rekao je Petrović.

On se ponudio da organizuje proteste i na Ubu, te je pozvao zainteresovane građane da mu se jave kako bi se zajedno organizovali.

„Dragi Ubljani, svi ili bar većina zna šta se dešava u zemlji povodom Rio Tinta. Jesmo ‘mali’ i donekle razumem strah koji postoji u našem gradu . Da li to treba da bude prepreka, da u subotu 4.12. i mi Ubljani organizujemo neki vid protesta? Tako ćemo pokazati nezadovoljstvo i neslaganje sa zakonima koji samo što nisu usvojeni. Da bi sve ovo imalo smisla, da nas bude što više. Javite u inbox ako ste sigurni da smete i želite da dođete. Ako se javi izvestan broj ljudi, o vremenu i daljem planu ćete biti obavešteni. P.S. Protest nema nikakve veze sa politikom i skidanjem bilo koga sa vlasti. Protestujemo protiv dovođenja Rio Tinta u našu prelepu Srbiju“, napisao je Petrović na svom Fejsbuku.

Međutim, juče mu je desetak policajaca sa sudskim nalogom upalo u stan, zbog kako je rekao, lažnih optužbi.

– Juče mi je deset policajaca u uniformama, a i u civilu upalo u stan sa sudskim nalogom, pod sumnjom da se bavim prodajom oružja i opojnih sredstava. Da nije tužno bilo bi presmešno, kakva parodija. Ja nemam nikakve veze sa tim, to je jasno – objasnio je Petrović za Novu.

ub milorad
Foto: Privatna arhiva / preuzeto sa nova.rs

Policajci su zakucali na Petrovićeva vrata samo dan nakon njegovih objava o protestu, te on sumnja da su nadležni organi upravo zbog toga i došli kod njega.

– Ja nemam baš nikakve veze sa takvim stvarima, ja se družim sa normalnim ljudima, iz ugledne sam porodice. Siguran sam da su došli zbog mog pozivanja na proteste, nema trećeg. Roditelji su mi tada bili kod kuće, kada je policija došla, oni su stariji i jako su se potresli – kazao je Petrović.

Petrović je najavio da će potražiti pomoć gde god bude mogao i da mu je ona sada i više nego potrebna.

Naglasio je da su ovim postupkom želeli da pokažu svoju silu i nadmoć, kako bi ga prestrašili.

– Ovo se desilo meni, ali sutra može bilo kome. Došli su da pokažu da mogu, da iskažu svoju jačinu – istakao je Milorad Petrović.

Ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu, 4. decembra, u 14 časova širom Srbije. Pritisci i pretnje učesnicima se povećavaju iz dana u dan, a javljaju se i fantomske organizacije koje su najavile akcije protiv demonstranata.

Vulin: Protesti nemaju veze sa ekologijom, policija će primeniti silu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

136 Shares
136 Shares
Share via
Copy link