Magazin Srbija

Dok svi kukaju na cene u Grčkoj, ovaj Srbin koristi plažu za momenat čistog prosvetljenja

letovanje
Foto: Beta

Cene letovanja u Grčkoj i Crnoj Gori su udarna tema ovog leta. Ipak, jedan Srbin uspeo je da nas na kratko vrati na kolosek dobre energije, sreće i zahvalnosti objavivši svoju priču na FB.

Njegov status prenosimo u celosti.

– Danas na plaži u Nea Iraklitsa ide mali Afrikanac od jedva deset godina, lep kao lutka i ljubazno nudi narukvice i slično. Ova košta 5e, uzmem je svojoj ćeri koja je njegov vršnjak, započeo je on.

Dam mu 6e da ga častim, on misli da sam pogrešio i vraća mi evro. Nije lopov nego prodavac. Kažem ne ne, okej je, on se zahvali i ode dalje. Veće one torbe od njega, vuče ih kroz pesak na plus 30 i kusur i zarađuje za život. Mi okolo po ležaljkama, uživamo, bezbrižni kao deca, a on dete sa svojim brigama.

Gledam svoju ćerkicu, sina, ženu, pokušavam prvo sebi u glavi da objasnim da bih njima mogao da objasnim koliko imamo sreće. Ali ne uspevam, samo gledam tog malog kako odmiče i knedla mi u grlu.

Nisam ovo napisao da vam kvarim letovanje, nego ako ste pomislili danas da vam je smeštaj loš, plaža daleko, gužva na granici… učinilo vam se samo. Sve nam je okej, a i više od toga. I ako vam zatreba ovakva narukvica znate od koga i gde da tražite – zaključio je priču Janko P. i podsetio nas na to po šta to idemo kad uplatimo letovanje, kao i na to da nije važno da li je nešto 2, 5 ili 6 evra, dok god sa sobom nosi poruku „Budi srećan, jer zapravo i jesi“!

Propala sezona u Crnoj Gori, cene kao na Azurnoj obali, gosti beže zbog glasne muzike

OGLAS

93 Shares
Share via
Copy link