Koronavirus Svet

Loše vesti za turiste: Rastu cene u Grčkoj zbog pandemije virusa korona?

Do 65 odsto hotela u Grčkoj suočava se sa bankrotstvom zbog pandemije koronavirusa. Predviđa se da će zemlja izgubiti milione evra u turizmu budući da su letovališta u Grčkoj i na njenim ostrvima zatvorila granice za posetioce, a da će se kriza odraziti i na cene turističkih aranžmana, preneo je britanski list “San”.

Većina hotela primorana je na zatvaranje zbog novih regulativa koje je donela grčka vlada.

Istraživanje koje je uradila Helenska komora hotela ustanovila je da je 65 odsto hotelijera odgovorilo da će najverovatnije bankrotirati, dok je 18,3 odsto njih odgovorilo da će do bankrotstva najverovatnije doći.

Prema izveštajima lokalnih medija gubici hotela se procenjuju na 4,46 milijardi evra.

Iako postoji nada da bi turistička industrija mogla ponovo da počne sa radom do jula, mnoge kompanije i turoperatori se već bore sa problemima.

Predsednik Komore Aleksandro Vasilikos objasnio je da će se turističko tržište otvarati polako i mučno, a da će se u međuvremenu mnogo toga desiti.

On je dodao da sada ne postoje podaci koji će hoteli početi da rade nakon pandemije jer potražnje nema uopšte.

Ostrva poput Kosa, Krita i Santorinija su obično puna turista tokom Uskrsa, a sada su ostrva obustavila većinu putovanja u pokušaju da se izbore sa virusom, pri čemu na nekim nema nijednog slučaja korona virusa.

Ako hoteli budu primorani da zatvore svoja vrata, to je loša vest za turiste, koji bi mogli da budu suočeni sa skupljim putovanjima u Grčku u budućnosti.

Kada ima manje smeštajnog prostora, to znači da potražnja raste za onim mestima koja su otvorena, a to znači više cene.

Eksperti su već upozorili da bi avionske karte mogle da budu duplo skuplje nakon restriktivnih mera ako aviokompanije budu letele u polupraznim avionima.

Grčka produžila zabranu putovanja za neke zemlje

Izvor: Tanjug

OGLAS

PARTNERI SAJTA


18 Shares
Share via
Copy link