Srbija

„Tri dana su koze lutale po livadi“: Telo baka Jelke pronađeno u kanalu na deponiji

FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ / RAS SRBIJA

Tužna sudbina zadesila je jednu baku iz okoline Pirota, čije je beživotno telo prekjuče (27. novembar) pronađeno u kanalu kraj deponije Žukovo.

U pitanju je Jelka A. (82), a niko nije primetio nestanak nesrećne starice čitava tri dana, koja je svakodnevno na pomenutu lokaciju dovodila svoje koze na ispašu.

Telo su pronašli radnici deponije, a kako svedoče meštani ovog naselja, nestanak sugrađanke nije bio prijavljen.

U pomenutom naselju Žukovo, nije ostalo još mnogo kuća, kažu meštani.

– Pokojna Jelka je iz naselja Radin dol, a ovde je dovodila koze na ispašu svaki dan. Zbog izgradnje Koridora 10 dosta kuća je izmešteno iz ovog kraja, ostalo je svega nekoliko. Verovatno zbog toga niko nije primetio – navodi jedna vremešna meštanka ovog pirotskog naselja, piše Blic.

Kako dodaje, tri dana je videla kako koze baka Jelke besciljno lutaju po livadi.

– Razmišljala sam gde li je ona, jer se ona od koza nije odvajala, ali sam pomislila da su možda pobegle. Drugi dan kada sam ih videla, pitala sam komšiju gde li je ona, kada joj životinje same idu. On je otišao da je potraži, ali je nije našao. Žalosno je da je tri dana niko ne nađe – kaže ova meštanka.

Kako kaže, sa nastradalom ženom se niko nije preterano družio.

– Ona ima ćerku i dva sina, jedan živi u Českoj. Ne znam kako niko nije primetio tri dana da je nema. Koliko znam nije bila bolesna, ali je malo slabije videla. Bila je malo preke naravi, pa smo svi bili sa njom samo na dobar dan – kaže ova žena.

Beživotno telo starice izvukli su vartogasci-spasioci, a istraga će pokazati kako je dospela do mesta na kome je preminula.

Izvor: Blic

Branislav je umro kao „najusamljeniji čovek u Švedskoj“, Dragan mu podario oproštaj za sva vremena

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

45 Shares
Share via
Copy link