Svet

Profesor na ekskurziji u Italiji ulazio učenicama u sobe i snimao ih dok spavaju

karabinjeri

Profesor (52) jedne srednje škole na ostrvu u Hrvatskoj prijavljen je za neovlašćeno snimanje i seksualno uznemiravanje.

Priveden je i određene su mu mere opreza i to zabrana približavanja kao i zabrana uspostavljanja kontakta s dve učenice. Trenutno se nalazi na slobodi, piše Slobodna Dalmacija.

Policiji je najpre pristupio direktor srednje škole i obavestio je da su mu se obratili roditelji dece, a sporan je bio izlet srednjoškolaca u Italiji u periodu od 3. do 6. maja kada je jedna srednjoškolka prijavila da ju je profesor polno uznemiravao, prenosi Telegraf.

U pratnji roditelja je došla i druga učenica te je policiji prijavila da ih je profesor na ekskurziji neovlašćeno snimao.

Ušao je u hotelsku sobu oko šest sati ujutro i fotografisao je nju i njene prijateljice dok su spavale u svojim krevetima da bi im te fotografije koje je snimio na kraju i pokazivao.

Profesor je priveden u Opštinsko državno tužilaštvo uz ove dve krivične prijave, ali je nakon ispitivanja pušten na slobodu uz mere opreza.

Novinari Slobodne Dalmacije, kako se navodi, zvali su i direktora škole dva puta, ali im se on nije javio. Iz sekretarijata škole rečeno im je da je otišao u istureno odeljenje škole u neko drugo mesto.

O ovom događaju policija nije izvestila radi zaštite dece i maloletnika, a Opštinsko državno tužilaštvo i dalje intenzivno radi na slučaju.

Nije poznato da li je profesor suspendovan ili i dalje radi u školi.

Menadžer hotela se ušunjao u sobu gosta i sisao mu nožne prste

28 Shares
Share via
Copy link