Magazin

Odlazak u penziju kakav bi poželeo svaki nastavnik, učenici profesoru Gigi napravili ispraćaj za istoriju

profesor
Printscreen Collage

Ništa lepše jedan profesor, nastavnik i učitelj ne može da poželi od onoga što je doživeo Dragiša Stamenković, profesor istorije Srednje škole „Sveti Trifun“ u Aleksandrovcu.

Naime, na Instagram stranici „Sremskomitrovackiportal“, pojavio se video snimak na kojem se može videti koliko je profesor Dragiša, poznatiji kao Giga, bio omiljen među đacima u ovoj školi.

Učenici su odlučili da mu se oduže na najlepši mogući način tako što su mu priredili ispraćaj u penziju. Oni su mi napravili špalir duž hodnika i stepenica, a gromoglasni aplauz odzvanjao je prostorijom.

Kada vidite kako profesor Giga prolazi kroz špalir duž hodnika dok mu đaci bez prestanka aplaudiraju, biće vam i jasno zašto je ovaj gest učenika i snimak brzinom svetlosti postao viralan i izazvao toliko oduševljenje među ljudima.

Nema veće nagrade za rad jednog profesora.

Da je Giga za njih tokom svih godina učinio mnogo i da se prema njima ponašao baš onako kako jedan pravi profesor treba, pokazuje upravo ovaj gest zahvalnosti njegovih đaka.

A pored ovakvog vida zahvalnosti od strane đaka, ona nije izostala ni kod profesora koga su, kako se vidi na snimku, preplavile emocije.

U komentarima ispod objave, mnogi su iskazali divljenje kako profesoru, tako i samim đacima, koji su još jednom iskoristili priliku te se oprostili od svog omiljenog profesora i poželeli mu sreću u penziji, prenosi Nova.rs.

„Neke prethodne generacije su Vas nazvale ‘čovekom mudrosti’, i mi se sa tim apsolutno slažemo, jer svaka Vaša misao se može protumačiti kao mudrost. Raditi sa Vama i dodatno širiti znanje u Vašem društvu bila je ogromna privilegija“, glasio je jedan komentar, a drugi komentator je napisao:

– Hvala Vam na ljubaznosti, nesebičnosti i podršci. U Vašem načinu rada i pristupu osetili smo ogromno poštovanje prema nama učenicima, jer ste nas uvek posmatrali kao odrasle osobe, kao ljude. Osetili smo i ogromnu ljubav koju imate prema ovom poslu.

– Prijateljski, roditeljski odnos prema učenicima gajio je godinama. Imali smo tu sreću da je predavao našoj generaciji i ostali smo prijatelji za ceo život!

– Kad si čovek, tako je to.

– Divan čovek, pre svega, pa onda vrhunski pedagog i profesor. Srećan odlazak u penziju! Jedan je Giga.

U gadnom ste sosu ako čekate na odlazak u penziju, a imate manje staža od ove brojke

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link