Magazin

Gamzigradska banja prodata po ceni stana u Beogradu – 5.000 kvadrata, hotel, tereni, lekoviti izvor…

gamzigradska banja
Printscreen

Za stan u Beogradu kupiti čitavu banju u Srbiji? Moguće je.

Jasna Milovanović novi je vlasnik preduzeća Romulijana u čijem sastavu posluje Gamzigradska banja, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika. Prodata je za oko 41,3 miliona dinara ili za 351.500 evra.

Banja je vlasnika dobila iz četvrtog pokušaja po početnoj ceni koja je niža za 40 odsto od prethodne od 72,3 miliona dinara.

Nova vlasnica raspolagaće sa 12 građevinskih objekata, čija je površina oko 5.000 kvadrata, kao i sporna prava na četiri katastarske parcele koje su upisane u katastarskoj opštini Gamzigrad.

Među objektima su hotel Kastrum, sportski tereni, kao i izvorište lekovite vode u blizini Crnog Timoka koje se koristi duže od veka.

Još u septembru 2010. Vlada Srbije je donela zaključak kojim je predvidela privatizaciju Romulijane.

Posle toga, Agencija za privatizaciju donela je odluku o restrukturiranju preduzeća, a 2016. godine, podnela je predlog za pokretanje stečajnog postupka zbog nesposobnosti plaćanja u dužem vremenskom periodu.

Gamzigradska banja na istoku Srbije bila je na licitaciji i prošle godine, kada je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, objavila da je početna cena odmarališta kod Zaječara 103,2 miliona dinara.

Čini se da je banja data u bescenje, ali pojedini stručnjaci smatraju da je za objekte poput ovih, koji su godinama van funkcije, bolje pronaći kupca po tako niskoj ceni, nego da se propadanje nastavi.

Potencijalni kupci su se u prethodnom periodu raspitivali za ovo preduzeće, ali do sada niko nije uplatio ni depozit, a interesovanje i sada postoji i očekujese da bi firma mogla biti prodata u aprilu.

Izvor: Kurir.rs

Oglas za kuće kod Bajine Bašte je apsolutni hit, hektar jeftiniji od kvadrata u gradu (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

35 Shares
Share via
Copy link