Magazin

Prizemljeni avioni kompanije „Er Pink“ čiji je suvlasnik Željko Mitrović

zeljko-mitrovic
foto Beta/Branislav Božić

Telo Evropske unije za civilni saobraćaj (EASA) je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati tri AOC dozvole za letenje, što su oni i učinili. To praktično znači da su njihovi avioni prizemljeni i da je rad te avio kompanije obustavljen.

Telo EU je vršilo kontrolu pre oko nedelju dana kada su ustanovljene brojne nepravilnosti, saznaje Radar. Zbog toga su tražili da Er Pink, čiji je suvlasnik Željko Mitrović, vrati dozvole.

Pitanja o ovoj odluci i konkretnim razlozima za oduzimanje dozvola Nova.rs je uputila Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. Odgovor do objavljivanja informacije nije stigao.

Inače, avione Er Pinka koristili su ljudi bliski vlastima, poput kuma predsednika Srbije Nikole Petrovića kao i kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović, sa kojim je predsednikov brat fotografisan više puta.

Prema zvaničnim podacima Agencije za privredne registre Željko Mitrović je vlasnik 48 odsto udela u Er Pinku, oko dva odsto ima Pink medija grup. Preostalih 50 odsto akcija su u vlasništvu Aleksandra Ilića.

Na zvaničnom sajtu Er Pinka piše da raspolažu flotom od 19 aviona, a kao glavna baza ove kompanije navodi se Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Željko Mitrović pravi televiziju sa veštačkom inteligencijom, predstavio voditeljku Srbijanku

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link