Novi Sad

Vozaču koji je usmrtio učiteljicu određen pritvor do 30 dana

petar-koricanac
Foto: Instagram/192_rs

Dvadesetjednogodišnjem P. K. iz Novog Sada, koji se sumnjiči za saobraćajnu nesreću koja se dogodila 7. novembra na Zrenjaninskom putu, a u kojoj je poginula učiteljica Tijana Bilić (36), određen je pritvor do 30 dana zbog uticaja na svedoke, ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

– Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odobrilo je zadržavanje osumnjičenog K. P. iz Novog Sada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon čega je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog zbog postojanja osnovane sumnje da je kršeći više normi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, između ostalog i vožnjom pod uticajem opojnih droga, ugrozio javni saobraćaj, što je za posledicu imalo smrt oštećene, piše Dnevnik.

Donošenjem naredbe o sprovođenju istrage otpočeo je krivični postupak i u ovoj fazi će se prikupiti svi dokazi potrebni za donošenje javnotužilačke odluke u skladu sa zakonom – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Podsetimo, Tijana Bilić, učiteljica iz Novog Sada, poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila pre deset dana na Zrenjaninskom putu, u blizini skretanja za Kać, kada je na njeno vozilo direktno naleteo P. K, koji je, pod uticajem narkotika, upravljao mercedesom.

On je, prema nezvaničnim informacijama, vozio automobil somborskih registarskih oznaka, kome je istekla registracija sa probnom dozvolom, a analiza krvi uzete odmah nakon nesreće pokazala je da je bio pod uticajem kokaina i thc-a.

Dvadesetjednogodišnji mladić je, kako se sumnja, počeo je da pretiče kolonu automobila na delu puta gde to nije dozvoljeno.

Međutim, iz drugog smera su nailazila vozila, te se, kako je za Dnevnik rekao dobro obavešten izvor, približio koloni koja je išla u njegovom smeru i, praktično, provlačeći se između dve kolone automobila, počeo da obilazi vozilo sa svoje desne strane, koje je zakačio i usled čega je, kako se pretpostavlja, izgubio kontrolu nad autom, prešao u drugu traku i direktno se sudario sa renoom koji je vozila stradala učiteljica.

Od siline udarca reno klio je sleteo s puta i završio prevrnut na krovu u polju kraj puta, a vatrogasci su morali da seku smrskani automobil kako bi izvukli telo nesrećne žene, koja je poginula na licu mesta.

U ovoj tragičnoj saobraćajnoj nesreći P. K. je zadobio teške telesne povrede i kolima Hitne pomoći odmah je prebačen u Urgentni centar KCV, gde je primljen sa politraumatskim povredama.

Prema nezvaničnim saznanjima, P. K. do sada nije imao bilo kakav kriminalni dosije, osim dve prekršajne prijave, od kojih se jedna odnosila na izazivanje tuče, dok je drugu dobio prilikom rutinske kontrole kada nije kod sebe imao ličnu kartu.

tijana-bilic
Foto: www.osivololaribar.edu.rs

Za porodicu, prijatelje i kolege Tijane Bilić od dana kada su saznali da je izgubila život u saobraćajnoj nesreći sve je stalo.

Bila je zaposlena u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu, gde je počela da radi prvo kao učiteljica u produženom boravku, a potom je, pre nekih šest, sedam godina, dobila odeljenje u razrednoj nastavi. Ove jeseni je primila đake prvake.

Bila je vredna i omiljena u kolektivu, a deca su je obožavala.

Učiteljica Tijana Bilić, sahranjena je prošlog četvrtka na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Glupane, pustio si da tvoje dete pogine da bi se nečiji okot vozio u mercedesu

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

270 Shares
270 Shares
Share via
Copy link