Lifestyle Venčanja

Pripreme za svadbu: Šta pokloniti mladencima?

Dobili ste pozivnicu, rešili famozno pitanje haljine ili košulje koje ćete obući i odjednom ste se našli pred novim, realnim i većim problemom. Šta pokloniti mladencima? Bilo da ste dio svatova ili još važnije kumovi na venčanju, vama ponestaje vremena, kako se datum bliži. To nije razlog da vam ponestane ideja. Zato smo za vas pronašli kreativne i originalne poklone koje će oduševiti sve svatove, a mladence pogotovo. Ako neko ima nešto protiv takvih ideja, neka kaže sada ili neka zauvek ćuti. Donosimo vam ideje.

Mapa ljubavi

zaruke-venčanje-poklon

Ako ste veoma bliski sa mladencima verovatno ćete znati gde i kada su se upoznali, kada su se zaručili, a ujedno i datum venčanja i mesto daljeg zajedničkog života. Upravo zato savršen poklon bi mogla biti mapa njihove ljubavi na koju ćete ucrtati na karti gde su se upoznali, zaručili i venčali. Događaje možete izabrati po svojoj želji, a to mogu biti i simbolični trenuci poput toga kada su se prvi put poljubili, uselili u prvi zajednički stan ili nešto slično. Ovakav poklon će sasvim sigurno imati posebno mesto u njihovom budućem domu, kao što ćete i vi imati u njihovom životu, jer ih tako dobro poznajete.

Personalizovano posuđe

posuđe-kreativno-pokloni-venčanje

Ovo je tek početna ideja od koje vi dalje možete razvijati mnoštvo različitih unutar iste teme. Potrebno je vam posuđe, koje se svakako pronađe na listi za kupovinu dobrog dijela svatova i boje za staklo ili porculan. Ostalo je na vama. Možete ih nacrtati na tanjirima, baš kao što je na slici ili im napisati datume na čaše, posude pa čak i pribor za jelo. Važno je da budete kreativni i simbolični, kako bi od inače predvidivog i pomalo dosadnog poklona stvorili nešto potpuno neočekivano.

Jastuci za slatke snove

pokloni-jastuci-venčanje

Dobro znano je da je prva bračna noć jedna od onih za pamćenje, jednako kao što je i spavaća soba mladenaca glavno mjesto dešavanja za njihov ostatak život. Kako bi suptilno dali svoj doprinos njihovoj bračnoj sreći izradite im posebno dizajnirane jastučiće ili samo jastučnice koje će navući na postojeće jastuke. Možete napisati „njen“ i „njegova“ sa dijelovima srca, baš kao na fotografiji ili se poslužiti dijelom njihovih zaveta ili simpatičnih poruka. Vjerujte da će im se svidjeti.

Fotografije na svećama

svijeće-fotografije-poklon

Simbolično, efektno i svakako emotivno. Izradite fotografije na malim posudama ili svećnjacima, kako biste im poklonili romantične trenutke kada budu palili te sveće uz večeru, film ili trenutke za njih dvoje. Jednostavno je, a pokazuje vašu kreativnu stranu. Jednako tako možete izraditi fotografije mladenaca na drugim površinama koje će koristiti, kao i izraditi njihove fotografije u posebnu knjigu uspomena, a koja će im ostati večno.

Novac u origami izdanju

novac-poklon-venčanje

A sada nešto potpuno praktično, očekivano i neizostavno. S obzirom na to da ćete svakako davati novac mladencima, zašto to ne biste uradili na zanimljiv i kreativan način? Napravite origami verzije odela i venčanice upravo od papirnih novčanica i lagano ih pričvrstite na belu površinu. Biće to i dobra i korisna čestitka.

Ideja je mnogo, a na vama je da odlučite kako biti drugačiji i pokloniti nešto što je možda i sasvim tipičan poklon, ali preuređen na sasvim novi način.

Kako odabrati pesmu za prvi ples?

Sara Velaga

Zaljubljena u olovku i papir, koje povremeno vara sa tastaturom. Sve zbog jedne iste ljubavi prema pisanoj riječi.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

85 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap