Novi Sad Vesti Novi Sad

Galens ujedinio novosadsku opoziciju: Prikupljanje potpisa protiv Novog Sada na vodi

Grupa novosadskih opozicionih stranaka i nekoliko nevladinih organizacija održala je zajedničku uličnu akciju prikupljanja potpisa građana protiv građevinskog projekta koji se kolokvijalno naziva “Novi Sad na vodi”.

Reč je o projektu koji podrazumeva izgradnju velikog stambeno-poslovnog kompleksa na obali Dunava, na potezu Šodroš-Brodogradilište-Ribarsko ostrvo-Kamenička ada.

Akcija političkih stranaka i nevladinih organizacija nosi naziv “Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može”.

Organizuju je Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka i Pokret za preokret.

Zajedno s njima su i nevladine organizacije Novi optimizam, Centar za interkulturalnu komunikaciju, Vojvodjanski kulturni klub “Vasa Stajić”, Zelena mreža Vojvodine, Most solidarnosti, Centar za održive zajednice.

“Gradska vlast i firma Galens prihodovaće stotine miliona evra, a naš grad i njegovi stanovnici biće – višestruko oštećeni. Novosadska vlast, zarad prihoda, od kojih će jedan deo zasigurno završiti u privatnim džepovima predstavnika vlasti, neće prezati ni od toga da poplavama ugrozi Novi Sad i okolinu, da uništi prirodu, ‘zelenu oazu’ našeg grada i uradi do sada na ovim prostorima nevidjen ekocid”, poručili su organizatori akcije, a preneo N1.

Oni su pozvali građane da im se priduže u kampanji “organizovanog otpora” i najavili da će peticiju sa potpisima građana predati Skupštini grada Novog Sada.

Da li je Galens dobio dozvolu da zatvori ceo Novi Sad? Ceo kvart neprohodan za pešake

85 Shares
Share via
Copy link