Magazin

2 Novopazarke za 24 sata prikupile 36.000 evra za kupovinu bolničke opreme

Najveće žarište koronavirusa u Srbiji trenutno je u Novom Pazaru, a od kako je u tom gradu ponovo uvedeno vanredno stanje pronela se i vest da u gradskim bolnicama nedostaje neophodne medicinske opreme.

Jedan od gorućih problema je nedostatak regulatora kiseonika, te su se dve devojke iz tog grada organizovale i zajedno sa svojim sugrađanima sakupile 36.000 evra za nabavku neophodnih mašina, piše Noizz.

Selma Hasić Manić i Nerma Zekić Hoćanin pokazale su kako treba reagvati kada je zajednica u nevolji. Preko društvenih mreža pozvale su sve koji mogu da pomognu ne bi li što pre kupili opremu za bolnicu u kojima se leče oboleli od COVID-19. Skupili su 36.000 evra samo za 24 sata.

– Prikupili smo novac za 50 regulatora. Ali nismo stali tu jer su ljudi nastavili i dalje da doniraju tako da imamo 23.853 evra na raspolaganju za bolnicu u Novom Pazaru. Novac je isključivo za tu bolnicu, biće akcije i za blnice u Tutin i Sjenici – poručile su ove dve preduzimljive devojke koje će sve predati nadležnima novopazarske bolnice tokom današnjeg dana.

One su ujedno pozvale sve lekare da im se jave ako im je potrebno nešto za lečenje obolelih, bilo da su to transportna vozila, invalidska kolica, boce sa kiseonikom…

I to nije sve što su uradile. Ove devojek prijavile su se da budu volonteri i pozvale i druge da im se pridruže i pomognu koliko mogu u ovom trenutku kada je Novi Pazar među najugroženijim gradovima od korone u celoj zemlji.

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
470 Shares
470 Shares
Share via
Copy link