Koronavirus

Ministarstvo vas poziva da prijavite komšinicu koja ne poštuje propisane mere

Ministarstvo zdravlja upostavilo je poseban broj telefona koji je namenjen bukvalno za tužakanje, a sve pod krinkom solidarnosti.

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je sada najvažnije da svi poštujemo propisane mere kako bi se epidemija koronavirusa držala pod kontrolom i da je u tom cilju potrebno da prijavimo onog ko ne poštuje mere.

Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu preko Viber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je koji su postigli građani, jer su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena pod kontrolu, piše 021.

Međutim, sada kada se epidemija virusa korona razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana kod građana došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi, upozoravaju nadležni.

“Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera preko aplikacije Viber jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera”, stoji u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane da nastave sa poštovanjem mera – nošenjem maski, držanjem distance i pojačanom higijenom ruku.

“Jedinstvo i solidarnost građana danas nam je najpotrebnije, kako bismo pre svega sačuvali sebe i svoje najbliže, očuvali nisku incidenciju virusa korona u zemlji, i time spasili živote građana Srbije”, dodaje se u saopštenju.

Kisić Tepavčević: Ne znam da li će ikada doći vreme da kažemo da smo sigurni

Avatar

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

523 Shares
523 Shares
Share via
Copy link