Lifestyle Magazin

Ovde živi tvoje dete i njegova majka koju si opljačkao i ostavio da se snalazi sama

Suprug me je ostavio kada sam se najmanje nadala. Uzeo je svu ušteđevinu, zadnji dinar iz kuće i otišao sa ljubavnicom. Ostala sam u našem iznajmljenom stanu sa šestomesečnom bebom u naručju.

Kada je to saznala moja svekrva, brže bolje se pojavila na vratima. Mislila sam sad će lekcija, ismevanje, ruganje, ali ona je samo kratko rekla:

„Spakuj stvari, spremi dete i kreni sa mnom“.

Pokušala sam da odbijem, bila je to zaista neprijatna situacija. Moja svekrva i ja nismo bile u nekim odnosima još od kada smo se upoznale. Nismo postale bliske, nikad nisam čula lepu reč za sebe od nje, a, ruku na srce, nije ni ona od mene.

Ipak, na moje veliko iznenađenje, shvativši u kakvoj sam se situaciji našla, moja svekrva je bila jedina osoba koja je ostala uz mene i koja mi je pružila ruku.

Čak i moja rođena majka rekla mi je da za mene i dete kod nje nema mesta, jer tu već živi moja starija sestra sa decom, koja se razvela godinu dana ranije.

Bio je to trenutak kada sam prvi put svojoj svekrvi rekla Hvala.

„Hajde, nismo stranci“, odbrusila mi je nekako kao neprijateljski, i bukvalno mi istrgla dete iz ruku.

„Dođi, lepoto. Mama ima posla, mora da vas spakuje. Hoćeš li ti da živiš sa svojom bakom?“, pričala je svekrva mojoj ćerki. „Naravno da hoćeš, baka će ti pričati priče, plesti pletenice…“

Slušala sam je i gledala i nisam mogla da verujem.  Spakovala sam se i pošla sa njom. na još veće iznenađenje, svekrva je meni i ćerki dala najveću sobu koju je imala u stanu, a ona se prebacila u malu. Videla je da sam ponovo šokirana, pa mi je namignula i rekla:

„A šta si ti mislila? Da ću da vas stavim u onaj mali ćumez? Šta će meni više mesta? Tebi i detetu treba“, rekla je i postavila nam da jedemo.

„Ti dojiš. Spremila sam ti povrće na pari i bareno meso. Mislim, ako hoćeš, napraviću ti nešto drugo, ali ovo su u moje vreme jele dojilje. Ti odluči sama“, rekla mi je svekrva.

Naravno da sam pojela to što je spremila. Ponudila sam se da ja raščistim sto, i kad sam odnela višak hrane i frižider, videla sam da je pun dečje hrane, svežeg voža i povrća za kašice koje je moja ćerka uskoro trebalo da počne da jede.

Sutradan sam doživela još veći šok kada mi se obratila:

„Znam da ovaj stan nije nešto. Ako ti se ne dopada, možemo da ga prodamo i kupimo neki drugi. Nemoj da se stidiš, meni možeš da kažeš sve što misliš“.

I tako je ta žena hladnog izgleda i neprijateljskog nastupa počela da se otkriva preda mnom i shvatila sam da je ona oduvek dobra žena, koja doduše nije baš tako pristupačna dok je ne upoznaš bolje.

Onda sam se slomila i počela da plačem. Njeno ponašanje me je duboko pomerilo. Niko nikada nije brinuo o meni kao ova žena sada, za koju sam mislila da mi je najveći životni neprijatelj. Ona me je zagrlila i rekla:

„Dobro je, devojko, dobro je. Muškarci su bića na koja se ne možeš osloniti. Dala sam sve od sebe da ga vaspitam da ne bude kao otac. I on je mene ostavio kada je moj sin imao 8 meseci. Znam šta znači biti sama s bebom i ne dam da se to vama desi. Dobro je, plakala si, sada se saberi, treba da ti nadođe mleko“.

IZVOR: Stil

Pismo za sve koji su bar jednom bili iznevereni, prevareni, ostavljeni

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

38 Shares
Share via
Copy link