Magazin Srbija

Disciplinski postupak protiv 12 policajaca u Priboju zbog “Oj, Sjenice nova Srebrenice”

Policajci-priboj
Foto: www.sandzaklive.com

Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, formirana zbog slučaja pripadnika Uprave granične policije u Priboju, konstatovala je propuste i protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenula je disciplinski postupak, saopšteno je danas.

Detaljan izveštaj o svim okolnostima prosleđen je nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

– Na održanom sastanku radne grupe sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe „moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike – saopštilo je MUP.

Više policajaca, pripadnika MUP-a Republike Srbije pevali su na zabavi u Priboju:

– Oj, Srebrenice tako si mi mila, dabogda se tri put ponovila, Oj, Sjenice nova Srebrenice, Oj, Pazaru novi Vukovaru, Oj, Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika – moglo se videti na video snimku gde se starešine sa svojim kolegama vesele uz navedene stihove.

Organizator je bio Dragan Zeković, policajac iz Priboja koji je slavio rođenje deteta. Incident je uznemirio javnost i podigao prašinu u Sandžaku i regionu, a Zeković se javno obratio na Fejsbuku:

– Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava da napravi mnogo gorim nešto što, ponavljam, nije ni trebalo da se čuje na ovom veselju, niti bilo gde drugde – napisao je on.

Na Badnji dan, tačnije u noći između 6. i 7. januara u osvit Božića, Pribor je ponovo došao u žižu javnosti kada se pojavio snimak desetine mladića koji pevaju „Božić je, Božić je, pucaj u džamije“, umesto „pucaju prangije“ kako glasi izvorna pesma. MUP je identifikovao 18-ogodišnjeg mladića, a na snimku se jasno vidi samo on.

Izvor: Beta

Srpski policajci slavili uz pesmu koja veliča događaje u Srebrenici i priziva novi Vukovar

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link