Magazin

Srpski policajci slavili uz pesmu koja veliča događaje u Srebrenici i priziva novi Vukovar

POLICIJSKA PROSLAVA

Na zabavi organizovanoj pre nekoliko dana u jednom ugostiteljskom objektu u Priboju pripadnici MUP-a Republike Srbije pevali su pesmu koja veliča genocid, piše portal istraga.ba, a prenosi Danas.

– Oj Srebrenice tako si mi mila, Dabogda se tri put ponovila, Oj Sjenice nova Srebrenice, Oj Pazaru novi Vukovaru, Oj Fatima đe su ti dimije, u četnika oko Ledenika – glase stihovi pesme koju su pevali pripadnici MUP-a Srbije.…

Kako se navodi, snimak je na svom profilu na Fejsbuku objavio pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović, ali je vrlo brzo uklonjen. Ipak, novinari portala sandzakpress.net sačuvali su snimak i objavili ga na svom Jutjub kanalu.

Nekoliko osoba iz Priboja potvrdilo je sarajevskom portalu autentičnost snimka koji je, kako se navodi, nastao tokom proslave rođenja deteta jednog od pripadnika MUP-a Srbije.

Na snimku se mogu videti Vidosav Avramović, zamenik načelnika Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, Marko Žujić oficir u Policijskoj upravi Priboj, Milojica Bjelović Mime nekadašnji pomoćnik komandira, a sada šef smene u Regionalnom centru granične policije, Marko Klisura penzionisani komandir u policijskom odeljenju Sastavci, policajci Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave u Priboju.

Nakon što je izašao video snimak sa proslave u Priboju, oglasio se Dragan Zeković, jedan od prisutnih policajaca sa novogodišnjeg slavlja.

Objavu policajca prenosimo u celosti:

– Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povredila pesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera, preuveličava i pokušava napraviti mnogo gorim nešto što se, ponavljam NIJE trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gde drugo. Ovu pesmu nije pevala cela kafana, niti većina ljudi koji su nabrojani što se može videti na snimku. Za vreme proslave, nije bilo muzike uživo vec je ista pustana sa liste skinute sa interneta, (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i pustanja muzike, niti je sporna pesma bila nečija pojedinačna želja).

Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pesme. Posebno žalim što mi se obeležavanje najsrecnijeg dana u životu – rođenje sina pretvorilo u negativan kontekst usled nenamernog emitovanja sporne pesme.

Svima želim puno zdravlja i uspeha u Novoj godini, posebno mojim prijateljima Bošnjacima sa obećanjem da cu ubuduće na stihove ovakvih pesama reagovati isključivanjem muzike. Svako dobro – napisao je na svom Fejsbuk profilu Dragan Zeković.

Ovo nije prvi put da se u Srbiji veseli uz stihove ove pesme. Pre dve godine Tviterom je kružio videosnimak na kome sjajno raspoloženi gosti na nekom veselju igraju kolo uz ove užasavajuće stihove.

Za sada niko od nadležnih, ukazuje se, nije reagovao na ovakav način proslave.

Podsećamo prvi čovek MUP-a Srbije Aleksandar Vulin u intervjuu za Novosti pre neki dan pitao se šta će Srbija dobiti eventualnim članstvom u Evropsku uniju ako to, kako je rekao, podrazumeva da „moramo da odustanemo od istine o svom narodu, da prihvatimo srebrenički genocid, da se izvinjavamo Hrvatima zbog Jasenovca, da moramo da prihvatimo da nemamo prijatelje na Istoku, da moramo da napustimo Republiku Srpsku“.

SNS komandir šikanira nepodobne policajce, živi na visokoj nozi i to voli svima da pokaže

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

55 Shares
Share via
Copy link