Magazin

Na frku i viku besplatno ručala po restoranima, dok je jedan konobar nije ‘provalio’

prevara u restoranu

Sandra Zajon (27) iz malog mesta Krajstčerč na Novom Zelandu lišena je slobode nakon što je više od godinu dana na prevaru besplatno ručala po lokalnim restoranima.

Nju je konačno ‘provalio’ vispreni konobar iz jednog od restorana u centru grada, nakon što je od kolega slušao o njihovim neprijatnim iskustvima sa ženom koja čim sedne za sto počne da ‘diže frku’, sve dok ne dobije besplatan ručak.

Ona je sa svojim glumatanjima počela u februaru 2020. godine, ali pandemija koronavirusa zatvorila je restorana do novembra, do kada je morala da se pritaji.

Tada je nastavila sa svojim predstavama, sve dok u martu nije raskrinkana.

Ova devojka prvi put je dobila besplatan obrok kada se požalila da jelo nije dovoljno posoljeno, kao i da se u njemu nalaze neke dlake. Priča joj je prošla, pa joj se restoran izvinio besplatnim ručkom.

Potom je istu stvar uradila nedelju dana kasnije u drugom objektu u Krajstčerču kada je izmislila da je stručnjak za ocenu jela i da piše recenziju o kvalitetu hrane u tom restoranu. Kako mu restoran ne bi izašao na loš glas, gazda ju je častio besplatnim jelom.

Tako je Sandra nekoliko puta jela bez da je plaćala, a priča o tome da je kritičar u jednom novinskom listu prolazila je sve do epidemije koronavirusa. U međuvremenu se pritajila, a onda je ponovo počela sa starim, oprobanim metodama prevare, sve dok je nije uhvatio na delu jedan konobar.

“Pričao mi je prijatelj da je vikala pre dve nedelje u restoranu gde radi. Da se ponašala bahato, psovala je radnike što kasne sa jelom i pretila im je da će sve objaviti u novini. Njemu je bilo sumnjivo to, pa je posle istražio da li je zaista kolumnistkinja jednog časopisa za hranu. Bilo mu je krivo što ga gazda nije poslušao da je reč o prevarantkinji već joj je dao besplatan ručak. Prema njegovom opisu i svemu ostalom, njenom ponašanju, odmah sam zaključio kad nam je ušla da jede da je to ona. Istu stvar radila je kod nas. Kamera je sve lepo snimila, a ja sam odugovlačio sa porudžbinom da bi policija došla. Na vreme smo je pozvali, dok je žena bila u restoranu. Policija ju je privela uz priču da pravi probleme u restoranu, a onda su i pokupili snimke iz prethodnog restorana. Valjda su ih uporedili, uvideli da je reč o prevarantkinji”, rekao je konobar za 1 News.

Sandru su u međuvremenu prijavili još neki vlasnici restorana iz grada i okoline i najverovatnije joj sleduje zatvorska kazna.

Kineski Del Boj prodavao kiselu vodu kao vakcinu, nepoznato gde je završilo 58.000 doza

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

299 Shares
299 Shares
Share via
Copy link