Magazin

Preminuo srpski bodibilding šampion i bivši bodigard Monike Beluči

Zoran Vejić Veja, poznati srpski bodibilder, preminuo je u subotu uveče u 56. godini života.

Pored Srbije, sportsku karijeru je najviše gradio van granica naše zemlje u Grčkoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Italiji, Americi, govorio je šest jezika, diplomirao je na fakultetu za sport i fizičko vaspitanje i jedan je od retkih u svetu koji je posedovao profesionalnu licencu.

Posle mnogo amaterskih takmičenja, gde je bio šampion stare Jugoslavije 1991. kao i apsolutni šampion Grčke dva puta, započeo je profesionalnu karijeru 2000. godine.

U julu ove godine dao je intervju, gde je otkrio da je morao da radi i dodatne poslove sa strane kako bi uspeo u bodibildingu.

Pet godina je radio u Grčkoj, kao obezbeđenje najjačih noćnih klubova, dve godine u Italiji gde je jedno vreme bio lični čuvar popularne glumice i jedne od najlepših žena sveta Monike Beluči. Čuvao je i opasne momke iz Italije, a živeo je i radio neko vreme i u Americi.

– U Italiji sam radio kao obezbeđenje, čuvao sam jednog Italijana, dobro situiranog od 48 godina, tako da sam dosta tu ljudi upoznao. Kasnije sam, zahvaljujući tim vezama, prešao da čuvam Moniku Beluči, to su mi sredili. Tri godine sam bio sa njom i tu sam uspeo da skupim novac da se takmičim – rekao je Veja za Telegraf:

– To je bilo najlepše iskustvo, ona mi je kao sestra. Čuvao sam je tri godine. Ranije su je čuvala četvorica momaka sa oružjem, opasni momci. Ali ja sam imao vezu, pa sam upoznao neke jače igrače koji su me preporučili. Znali su da imam nešto i u glavi i da mogu da je čuvam sam.

– Obezbeđenje bilo ispred kuće, ja u kući s njom, i pratio sam je sam na ulici, na festivalima, revijama i sve ostalo. Nije bila fora da izgledaš upadljivo. Tada sam bio mlađi, oblačio se lepo i uspeo sam da budem na nivou zadatka.

Vejić je bio veliki bodibilderski potencijal, najbolji rezultat postigao je 2000. kada je postao Mister Univerzum u Birmingemu. Poslednji je prvak bivše države, aktivno je trenirao do iznenadne smrti.

Profa je bio snažniji od Švarcenegera, govorio je 7 jezika i bio najjači Jugosloven

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

12 Shares
Share via
Copy link