Magazin

Preminuo čuveni komičar (44), odlučio se za eutanaziju

majkl-komicar
Foto: Profimedia

Komičar Majkl Lehrer, koji je otvoreno govorio o svojoj borbi s ALS-om, preminuo je u utorak u Portlandu nakon duge borbe s bolešću. Imao je 44 godine.

“Odlučio je okončati svoj život uz pomoć lekara”, potvrdila je Lehrerova partnerka i negovateljka Kolet Montage u izjavi za Chicago Sun-Times.

– Majkl je umro dostojanstveno, prema vlastitoj želji. Eutanazija je bila najteža odluka koju je ikada doneo – izjavila je.

Na njegovom Instagram profilu osvanula je oproštajna objava.

“Završni čin – gledajte nastavak. Počivaj u miru, neustrašivi čoveče. Uvek ćemo te voleti i zahvalni smo ti za sve što si dao svetu”, piše u opisu objave.

Nastavio karijeru i nakon dijagnoze, nastupao u invalidskim kolicima

Zabavljač, koji je bio dio pozorišne trupe The Second City, nastavio je karijeru nakon što mu je 2017. dijagnostifikovana neurološka bolest, prenosi Index.

Lehrer je nastupao u invalidskim kolicima u klubovima u Ostinu u Teksasu, a govorio je o svojoj borbi na svojim nastupima.

Lehrer je također govorio o svom stanju u podcastu Kill Tony, koji vodi legendarni roast komičar Toni Hinčklif.

Gostovao je gotovo 100 puta između 2019. i 2022., često se pojavljujući sa zvezdama komedije poput Rona Vajta i Džo Rogana.

Poznate face pišu oproštajne poruke, fanovi prikupljaju novac za Lehrerovog sina

Iz podcasta Kill Tony poslali su oproštajnu poruku.

“Znali smo da će ovaj dan doći, ali svejedno smo ostali bez reči. Kakav je to bio čovek. Zaista je živeo da nasmeje ljude. Počivaj u miru, dragi naš”, izjavili su.

Među mnogima koji su se oprostili od preminulog komičara je i Džo Rogan.

“Hrabrost koju je ovaj čovek pokazivao dok se borio s teškom bolešću bila je neverovatna i, iako je jedva pričao, čovek je osvajao na pozornici”, rekao je Rogan.

Koliko su ljudi voleli Lehrera, svedoči i stranica za prikupljanje donacija GoFundMe, na kojoj su fanovi počeli prikupljati sredstva za komičarevog sina.

“Molimo vas, pomozite da odamo počast Majklu i pokažite mu koliko smo ga voleli tako što ćete pomoći njegovom sinu”, napisali su na stranici.

Novozelanđani izglasali pravo na eutanaziju, a na marihuanu zamalo

Čitajte Luftiku na Google vestima

95 Shares
Share via
Copy link