Koronavirus Srbija

Preminule još 2 osobe, broj zaraženih danas veći od 100

U protekla 24 časa preminule su još dve osobe, što znači da je ukupan broj žrtava koronavirusa porastao na 733.

Od juče u 15 časova testirano je 3,082 građana, od čega je na koronavirus pozitivno još 108 osoba. Trocifreni broj novozaraženih zabeležen je poslednji put 28. avgusta, kada je takođe bilo 108 novih slučajeva zaraze.

Trenutno je na respiratorima ukupno 28 pacijenata.

Od početka epidemije, u Srbiji je registrovano ukupno 32.408 slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 1.028.058 uzoraka.

Podsećamo će Krizni štab na sutrašnjoj sednici raspravljati o eventualnim merama koje će važiti za građane Srbije koji se vraćaju sa letovanja iz inostranstva.

Ministar Zlatibor Lončar tim povodom je rekao da će biti doneta odlluka u cilju zaštite zdravlja građana Srbije i našeg zdravstvenog sistema. On je naglasio da u medicini i zdravstvu ima vrlo malo prostora za politiku i da će sve odluke biti donesene isključivo u interesu građana Srbije.

Dr Predrag Kon je, gostujući u emisiji “Probudi se” na TV Nova S, ocenio da čemo moraćemo ozbiljnije da povedemo računa o tome ko nam ulazi u zemlju, pošto se u nekim evropskim državama epidemiološka situacija pogoršava dok je kod nas neizvesna ali stabilna.

Dr Kon je rekao i da statistika na osnovu potvrda o smrti ukazuje na to da je do juna u Beogradu 210 osoba preminulo od kovida, što, prema njegovom mišljenju, demantuje one koji su uvereni da se radilo o daleko većem broju smrti.

Jezivi detalji izveštaja koji je do detalja predvideo pojavu koronavirusa

Share via
Copy link