Magazin

Preminula slavna glumica i pevačica Olivija Njutn Džon (73)

olivija-njuton-dzon

Englesko-australijska glumica i pevačica, Olivija Njutn-Džon, preminula je u 73. godini, potvrdio je njen suprug.

Glumica je jutros preminula mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Njen suprug Džon Isterling objavio je njenu smrt na svojoj stranici, prenosi Daily Mail.

Olivija je rođena 26. septembar 1948. u Velikoj Britaniji i bila je australijska pevačica, tekstopisac, glumica, preduzetnica i aktivistkinja.

Četvorostruka dobitnica Gremi nagrade čija je muzička karijera uključivala pet hitova broj jedan i još deset prvih hitova na “Billboard Hot 100 “.

Jedanaest njenih singlova (uključujući dva platinasta) i 14 njenih albuma dobili su zlatni sertifikat od strane Asocijacije izdavačke industrije Amerike (RIAA).

Sa globalnom prodajom od više od 100 miliona ploča, bila je jedna od najprodavanijih muzičkih umetnika od druge polovine 20. veka do danas.

“Olivija Njuton-Džon (73) preminula je jutros mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima. Tražimo da svi poštuju privatnost porodice tokom ovog veoma teškog vremena”, rekao je on.

“Olivija je bila simbol trijumfa i nade već više od 30 godina na svom putu sa rakom dojke. Njena isceljujuća inspiracija i pionirsko iskustvo sa biljnom medicinom nastavlja se sa Fondom Olivije Njuton-Džon, posvećenom istraživanju biljne medicine i raka.”

Porodica je tražila da se umesto cveća daju donacije njenoj organizaciji za rak, Fondu Olivije Njuotn-Džon.

Iza nje su ostala 36-godišnja ćerka Kloi i braća i sestre.

Preminula glumica Vesna Malohodžić

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link