Magazin Srbija

Preminula glumica Vesna Malohodžić

vesna-malohodzic
Printscreen/Youtube/Mira Adanja Polak

U Beogradu je posle duge i teške bolesti preminula glumica Vesna Malohodžić u 74. godini, saopštilo je danas Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Diplomirala je na Pozorišnoj akademiji u Beogradu, u klasi Ognjenke Milićević, a njeno ime se vezuje za zlatno doba televizije, kada su u usponu bili serijski i filmski program.

Tokom karijere ostvarila je brojne zapažene uloge, između ostalog u filmovima „Jedanaesta zapovest“, „Prava ljubav“, „Život je masovna pojava“, „Sutjeska“, „Tren“, „Nije nego“, „Tesna koža“ i „Noć punog meseca“.

Gledaoci je pamte po televizijskim serijama „Kuda idu divlje svinje“, „Vruć vetar“, „Izdanci iz opaljenog grma“, „Dimitrije Tucović“, „Više od igre“, „I to se zove sreća“, „Sedam sekretara SKOJ-a“, „Priče preko pune linije“, „Slom“, „Jugovići“ i „Vuk Karadžić“.

Za ulogu kneginje u seriji Vuk Karadžić osvojila je Gran-pri Evrope za najbolje glumačko ostvarenje 1988. godine, a dobitnica je i glavne nagrade za žensku ulogu u TV filmu „Roman o kontrabasu“ na festivalu u Montreu.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Jezivi komentari o smrti trogodišnjeg sina Žike Todorovića, glumac šokiran (FOTO)

6.1K Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap