hronika Novi Sad

Napad nožem, trovanje pasa, saobraćajka u prešačkoj zoni i poseta predsednika – šta se dešavalo u Novom Sadu protekle nedelje

Proteklu nedelju u Novom Sadu obeležilo je više događaja. Veliki skup na Spensu na kom je prisustvovao predsednik države, nastavak prikupljanja novca za malog Boška i ukradena kutija sa donacijama. Od lepih, ružnih i zanimljivih događaja, pogledajte šta se to sve dešavalo u proteklih 7 dana.

Pomagači i odmagači malog Boška Guglete

Protekle nedelje na Štrandu održana je akcija Humanitarni ponedeljak u cilju prikupljanja novca za lečenje Boška Guglete. Ulaz se nije naplaćivao, a kutije su bile postavljene od 8 do 19 časova uz kapije. Ovakve akcije su se i ranije pokazale veoma unosnim.

Međutim, kutija postavljena sa istom namenom ukradena je iz jednog beogradskog kafića, što nije prvi slučaj da se kradu kutije u kojima se prikuplja novac za lečenje dece.

Šestomesečni Boško Gugleta pati od spinalne mišićne atrofije (SMA) i potrebno mu je oko 2.5 miliona eura za lečenje, a za sada je prikupljeno oko 700.000. Njemu možete da pomognete na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke sadržaja 1032 na broj 3030.

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Saobraćajna nezgoda na šetalištu

U pešačkoj zoni na početku Zmaj Jovine ulice u centru Novog Sada dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je kombi udario ženu. Ona je u teškom stanju prevezena u Urgentni centar, a protiv vozača će saobraćajna policija podneti krivičnu prijavu za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Škole dobijaju fiksne merače brzine

U okolini određenih novosadskih škola novosađani će od sada morati da obrate pažnju na fiksne merače brzine. Saobraćajni znaci sa dopler-radarima vozače upozoravaju o ograničenju kao i prekoračenju brzine, a indikator su zeleni nasmejani odnosno crveni ljutiti smajli. Ukoliko se brzina ne pređe dobije se poruka „Hvala“, a ukoliko se pređe pisaće „Uspori“.

Trovanje pasa u Beočinu

U Beočinu je u kratkom periodu uginulo više pasa, a aktivisti okupljeni oko neformalne grupe „Ljubitelji životinja Beočin“ tvrde da su otrovani. Oni su na svojoj Fejsbuk stranici i podelili fotografije nekoliko uginulih pasa. Na isti zločin sumnja i Ekološki front Novi Sad, a na teren je izašao inspektor Republičke veterinarske inspekcije iz Novog Sada da oceni situaciju.

Izbodeni mušakrac i žena na Adicama

Četrdesetdvogodišnja žena i četrdesetpetogodišnji muškarac pronađeni su izbodeni i u teškom stanju u kući na Adicama. Žena, koja je bila primljena u Urgentni centar je u teškom stanju zbog gubitka krvi, te je moralo da bude reanimacionih postupaka i hitne operacije. I dalje se ne zna šta se dogodilo, a zna se toliko da su dve žrtve nevenčani partneri.

Broj kovid pacijenata u jednom danu dostigao dvocifren broj

U toku prošle nedelje se u jednom danu pojavilo 10 pacijenata u Kliničkom centru Vojvodine koji se leče od virusa Kovid 19. Novi Sad je takođe grad sa najviše obolelih u Vojvodine i trenutno broji 64 pacijenta. Brojke su se inače prethodnih dana vrtele oko šest ili sedam.

Kafići moraju da izmere nivo buke

Buka koja dopire iz lokala smeštenih na Štrandu ometala je stanare susednih zgrada zbog čega su se oni žalili, te je inspekcija naložila da oni sami izmere nivo buke koji dolazi iz njihovih objekata. Oni su morali u „najbližem referentnom stanu“ da izmere nivo buke i da izveštaje dostave inspektorima, a da će nadležni dalje postupati. Tokom letnjih meseci lokali na Štrandu rade do ponoći radnim danima, odnosno sat vremena duže petkom i subotom. Do ovoga je došlo nakon većeg broja žalbi da su ugostiteljski objekti na ovom prostoru preglasni.

Osam meseci za fizički napad i iznudu

Okružni sud u Doboju osudio je Novosađane Z.P. i R.Z. na po osam meseci zatvora za iznudu. Naime, njih dvojica su u Šamcu napali Holanđanina C. M. V. V, kojeg su tukli i prisilili da na ime duga isplati 300 evra i sat vredan oko 350 evra. Oni su 23. marta oko 20:45 na parkingu restorana pretukli holandskog državljanina nanoseći mu lake telesne povrede. Nakon toga su pronađeni za 20 minuta.

Veliki doček Vučića na Spensu

Održan je skup Srpske napredne stranke (SNS) povodom početka rada proširenog sastava Izvršnog odbora ove partije i stranačkih odbora iz Vojvodine, a članovima se obratio predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić. U punoj dvorani, njegov dolazak je ispraćen ogromnim aplauzom. Ovim povodom je Vučić najavio pripremu za kampanju za predstojeće izbore. Takođe je iskoristio događaj da upozori kako se Srbija nalazi pred izazovnim vremenima ističući ekonomske rezultate i gradnju i obnovu infrastrukture.

Ko je vlasnik Bešenovačkog jezera i da li ćemo moći opet da se kupamo?

Marko Apostolović

komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
193 Shares
193 Shares
Share via
Copy link