Magazin Srbija

Predsednik vojnog sindikata: Pre požara kuću je često obilazio neki džip

Sindikat Sloga Pavlović pretnje
Zapaljena kuća i Dejan Pavlović Foto: Sindikat sloga/promo UNS presscentar

Predsedniku vojnog sindikata “Sloga” zapaljena je kuća u noći između subote i nedelje. Pukom srećom on nije povređen, jer ga je iz sna prenuo upozoravajući lavež pasa.

– Neformalno su mi rekli da deluje da je zapaljeno, ali se istraga nastavlja i danas, a ja takođe treba da odem do policije i dam izjavu. Ja nikada nisam izjavio kao što su spomenuli Pink i Informer da se bungalov zapalio zbog loše instalacije. Ja sam dao izjavu za N1 i na snimku, koji može svako da pogleda, jasno se vidi šta sam rekao, kao i da sam primetio da mi se neko vreme neko mota oko kuće, i zašto mislim da mi je neko zapalio kuću – kaže za Novu.rs predsednik sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejan Pavlović, kome je u noći između subote i nedelje zapaljen bungalov u Surčinu u kome je živeo i koji je plaćao kao vojni zakupac.

– Videle su komšije da se tuda muvao neki džip, ali ja poslednja dva dana pred paljenje nisam bio tu. Bio sam u Medveđi sa nekim prijateljem. I sad, ako je to neko pratio, mogao je da vidi da sam se slikao u prirodi i objavljivao slike na Fejsbuku i Instagramu, da sam bio tamo – ispričao je Pavlović i dodao

–  Čak sam i komšijama rekao da se vraćam u nedelju, ali sam stigao dan ranije zbog nekih obaveza i moguće je da su oni hteli da me uplaše tako što će mi zapaliti kuću, kad ja nisam tu. To je moje mišljenje. Taj džip koji su komšije primetile se nije zaustavljao. Tu kad neko prođe znamo svi ko kod koga ide – rekao je on, naglašavajući da je džip prolazio po nekoliko puta.

– Taj dan pre nego što ću ja doći, možda između 14 – 15 časova podpodne je taj džip tuda prolazio, a ja sam došao u osam uveče i tu noć je zapaljen bungalov. A za vodu mi je potvrdila komšinica koja je radila nekada u vodovodu, da ih je zvala da ih pita šta se dešava sa vodom i rekli su joj nema kvara samo je voda isključena, negde, nije ni ona shvatila gde – ispričao je Pavlović izražavajući sumnju sa isključenjem vode.

– Oni su rekli da će voda juče da bude puštena do tri sata popodne, ali nisu. Ja sam svima juče rekao da neće da puste vodu, jer ako puste sad vodu ispašće da sam ja bio u pravu i da su je zbog toga isključili, da će da čekaju tri – četiri dana, pa će da kažu da je bio veliki kvar. Tako da niko ne zna gde je taj veliki kvar i gde ga i ko popravlja. Treba vodovod pitati za to – zaključuje Pavlović.

On je rekao da će u svakom slučaju kad se istraga završi i potvrdi da je požar podmetnut podneti krivičnu prijavu, kao i da će onda znati i protiv koga.

– Kada bi došli videli bi da je gorelo samo sa jedne strane kuće, sa ostalih nije. Sve je planulo za 10 minuta. Kroz te grede gde ima staklne vune, tu su i debeli zidovi i ne može vatra tek tako da probije za 10 minuta. Ja sam zaspao oko jedan, a već u 1.45 bio je požar. Za 75 minuta to nije moglo da se desi da gori, osim ako je neko polio benzinom – dodaje Pavlović.

Na pitanje gde je prespavao noć i da li mu je vojska našla novi adekvatni smeštaj, rekao je da mu je Vojna ustanova Dedinje dodela jedan bungalov u blizini.

Pavlović je takođe potvrdio da je juče kod njega bio Željko Veselinović, predsednik „Sloge“ i da mu je on dao prvu  novčanu pomoć  koliko je imao kod sebe. On je spomenuo i da je doneta odluka da svi sindikati “Sloge” pomognu, a da će oni na svom niovu odlučiti koliko.

Pavlović se osvrnuo i na reakciju Ministarstva odbrane posle objavljivanja vesti da mu je kuća zapaljena i saopštenja sindikata “Sloga”, zbog koje su najavili pokretanje tužbi zbog rušenja ugleda vojske.

– Ja kad sam rekao za onaj intervju Svedoku da je veliki odliv kadra iz vojske, oni su pokrenuli disciplinski postupak jer to ruši ugled vojske. Ministar Vulin tako radi, šta god neko kaže, to je napad na vojsku . Ja sam u svojim izjavama rekao da mi je zapaljena kuća, zato što sam novinama “Svedok” dao intervju, što sam pisao krivične prijave komandantima. Posle toga Ministarstvo se oglasilo. Ne znam što su se oni prepoznali u tim izjavama, da su oni zapalili kuću. Mogao je to biti neki fanatik, bilo ko.Voleo bih da objasne, što su se oni baš prepoznali. Ja nisam nikog imenovao – dodaje on.

Podsetimo, predsedniku sindikata “Sloga” zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije Dejanu Pavloviću u noći između subote i nedelje oko 1.45 sati ujutro zapaljen je bungalov u kome živi i koji plaća kao vojni zakupac u beogradskom naselju Surčin.

U trenutku požara Pavlović je bio sam u kući i kako je ispričao medijima, čuo je lavež pasa koji ga je probudio i kad je ustao video svetlost sa donje strane bungalova. Kada je istrčao video je da gori bungalov sa zadnje strane. On misli, kako je rekao u izjavi za Novu, da je bungalov neko naprskao nečim da bi se lakše zapalio, jer je gorela ta zadnja strana odakle je vatra došla.

Izvor: Nova.rs

Ekspresno uhapšen posle pretnji smrću predsedniku Vučiću (FOTO)

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link