Srbija Vesti

Predsednica opštine Bajina Bašta dodelila sama sebi novčanu pomoć

Vesna Đurić
Foto: Privatna arhiva

Energetska kriza postoji, ali u zemlji ekonomskom tigru, izgleda da je dogorelo do nokata.

Predsednica opštine Bajina Bašta Vesna Đurić dodelila je sebi i svom zameniku Milenku Ordagiću solidarnu pomoć u iznosu od 49.500 dinara. Pomoć je, kako se navodi u rešenju, odobrena zbog prevazilaženja posledica energetske krize.

U obrazloženju se navodi da je Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene propіsano pravo zaposlenog na solidarnu pomoć za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenog u skladu sa merama propisanim opštim aktom poslodavca i raspoloživim finansijskim sredstvima.

Kako je obrazloženo u rešenju, solidarna pomoć se isplaćuje po sledećim kriterijumima: – zaposlenom čiji je iznos neto plate do 50.000,00 dinara u mesecu oktobru u godini u kojoj se isplaćuje solidarna pomoć, u punom iznosu utvrđene solidarne pomoći.

Prema podacima Agencije za sprečavanje korupcije, izuzimajući primanja gradonačelnice Užica čiji mesečni prihodi iznose 140.000 dinara, od čega je njena plata 110.000 i mesečna naknada od 30.000 dinara od Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, najveću platu među čelnicima devet opština u Zlatiborskom okrugu ima upravo predsednica opštine Bajina Bašta.

Vesna Đurić (SNS), predsednica opštine Bajina Bašta, prema informaciji Agencije od 16.oktobra 2020. godine, prima platu od 100.000 dinara. Osim toga, ima depozit u banci, ali navedeno je da nema u vlasništvu nekretnine i automobile.

Izvor: Direktno

Gradonačelnica Niša udomila zeta za pomoćnika direktora, sad će i u socijalni stan

Čitajte Luftiku na Google vestima

767 Shares
767 Shares
Share via
Copy link