Magazin

Pravi Betmen krstario je Njujorkom u 19. veku, a zlikovce je rešavao jagnjećom nogom

pravi betmen

Ispada da je lik Batmana postojao i u stvarnom životu, zvao se Bill Smith, poreklom iz Engleske, emigrirao u New York 1870. godine.

Muškarac je posedovao trgovinu. Nakon što je u nekoliko navrata napadnuta,policija ništa nije preduzela. Noć je posvetio čekanjem bandita i lopova. Napustavši svoj dućan, zaduživao bi mladog pomoćnika po imenu Robin da sedi i čuva ga, dok je sam šetao ulicama u potrazi za mogućim kriminalcima, vandalima i pijanicama.

Opštinski podaci pokazuju da je g. Smith prvi put optužen 1878. godine jer je uhvatio i udario lopova koji je istrčao iz jedne trgovine s janjećom nogom na ramenu. Gospodin Smith je imao 43 godine, pa ga je sudija jednostavno pustio.

Nekoliko godina kasnije stavio je masku kako bi sakrio svoj identitet i izbegao odmazde kriminalaca nad njegovom porodicom.

Postao je vrlo poznat. Ista ga je policija poštovala. U susedstvu New Yorka smatran je herojem, noćnim čuvarom, u kojem je umro od hipotermije u februaru 1896. godine.

Stvoritelji stripa uzeli su njegovu priču i stvorili lik, gdje je njegova priča pronađena u dnevniku koji je napisao njegov pomoćnik Robin, u koji je uvrstio fotografiju na dnu ove publikacije, a njegov dnevnik završio je
ovom rečenicom:

“Svi su lokalci čuli za ovog Batmana. Noću hoda ulicama, a razbojnici, lopovi, pijani grubijani drže se na distanci.”

Neverovatna priča o tome kako su radio-amateri Srbije spasili živote stotine Brazilaca

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
414 Shares
414 Shares
Share via
Copy link