Magazin Novi Sad

Poznati Novosađani spremali pakete za penzionere, pa nestali čim su kamere ugašene (VIDEO)

U magacinima Rafinerije nafte Novi Sad danas je počelo humanitarno pakovanje za materijalno najugroženije penzionere. Početak akcije obeležile su javne ličnosti, koje su otišle čim je gradonačelnik Miloš Vučević dao izjavu, a kamere ugašene.

Paketi koji sadrže nekoliko osnovnih stvari: 10 kilograma brašna, dva kilograma pasulja, po kilogram pirinča i palente, litar ulja, pašteta i mesni narezak, sodu bikarbonu i prašak za pecivo, biće distribuirani narednih nedelja preko volontera iz Mesnih zajednica, a gradonačelnik je najavio da će uslediti i podela paketa socijalno ugroženim građanima.

Međutim, ovu akciju pomoći je pokvarilo ponašanje “javnih ličnosti” koje su pošto su date izjave medijima izašle iz hale, ušli u automobile i otišli iako je unutra ostalo još mnogo stvari za pakovanje. Zbog čega su skoro svi nakon zajedničkog fotografisanja sa gradonačelnikom i gašenja kamera izašli napolje i otišli, u šta se uverio reporter 021.rs, ostaje nejasno, kao i ko je nastavio da pakuje hiljade paketa.

Kažimo i da su prema saopštenju Gradske kuće u pakovanju pakete za sve penzionere sa teritorije Grada Novog Sada čija mesečna penzija ne prelazi 30 000 dinara, učestvovali Bane Krstić iz Garavog sokaka, Tanja Banjanin, Mladen Baron, Andreja Travica, vaterpolista Marko Ćuk, rukometaš Stevan Popov, Robert Čoban, kikbokser Nenad Pagonis, David Mehić iz OK Vojvodina i mnogi drugi.

Obezbeđenje Rafinerije nije dozvoljavalo fotografisanje ili snimanje izvan hale gde se obavljalo pakovanje i tražili su od pojedinih novinara i snimatelja da provere na kamerama i fotoaparatima da nije možda nešto snimljeno i da ako su nešto snimili – to obrišu.

Krenuo sam samo do pošte po novac, kada me policija strpala u auto i vratila kući

Redakcija

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • “Bane Krstić iz Garavog sokaka, Tanja Banjanin, Mladen Baron, Andreja Travica, vaterpolista Marko Ćuk, rukometaš Stevan Popov, Robert Čoban, kikbokser Nenad Pagonis, David Mehić iz OK Vojvodina i mnogi drugi.” Ekipa koja je itekako dobila od vlasti i sada je morala da to vrati. Da se slika uz gradske vlasti. Da imate obraza bilo bi vas sramota!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
440 Shares
440 Shares
Share via
Copy link