Koronavirus Magazin

Poziv medicinarima da se vrate u Srbiju i pomognu u borbi sa epidemijom

Program „Tačka povratka“, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije i uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pozvao je sve slobodne medicinske radnike u inostranstvu da prijave svoju raspoloživost ukoliko su spremni da se, ako zatreba, privremeno vrate i pomognu u borbi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji, javlja Beta.

„Usled rastućeg pritiska na zdravstveni sistem, u želji da se na vreme pripremimo i podržimo borbu za očuvanje života i zdravlja građana Srbije, pozivamo sve slobodne zdravstvene radnike i radnice, lekare, medicinske sestre, medicinske tehničare i druge zdravstvene stručnjake koji se nalaze u inostranstvu, da dostave informacije o svojoj raspoloživosti, kao i konkretnom stručnom znanju i iskustvu“, navodi se u saopštenju Vlade.

Informacije će se koristiti radi evidencije kapaciteta, uspostavljanja saradnje i potencijalnog konkretnog volonterskog angažmana u obezbeđivanju pomoći najugroženijim građanima u najkraćem mogućem roku.

Vlada Srbije, Program „Tačka povratka“ i UNDP pozvali su sve koji žele da odgovore na taj poziv, da to učine popunjavanjem online obrasca na adresi: tackapovratka.rs.

Bolna ispovest medicinske sestre iz Italije: Ljudi umiru kao u Aušvicu

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

303 Shares
303 Shares
Share via
Copy link