Magazin Vesti

Veliki požar na Novom Beogradu, gori kineski tržni centar, na licu mesta i helikopter (VIDEO)

pozar-kineski-trzni-centar
Foto: Printscreen Kurir

Kineski tržni centar na Novom Beogradu jutros je zahvatio veliki požar.

Požar se sve više razbuktava i širi, a upravo su se čule i eksplozije! Veliki broj vatrogasaca, čak njih 51 vodi pokušava da obuzda vatru.

Kako javlja Kurir, vatra sada još jače kulja i širi se i na druge objekte, a čuju se i eksplozije. Stigao je i helikopter, a snimak pogledajte ovde.

Podsetimo, MUP je dojavu o požaru dobio u 6.57 sati, a borba sa vatrom traje i dalje. Vatru trenutno gasi čak 51 vatrogasac sa 15 vozila Sektora za vanredne situacije.

Uzrok požara za sada nije poznat.

– Nadam se da neće biti ljudskih žrtava, čuju se eksplozije, pokušavamo da nagovorimo ljude da ne ulaze da spasavaju svoju imovinu, situacija je kompleksna – ističe načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

– Kao što možete videti, trenutno je ogromna količina dima, prosto se vidi čak i vatra ukoliko se malo udaljimo odavde. Mi sada nismo toliko blizu ovog tržnog centra da vi možete videti i vatrogasne jedinice, policiju, zato što su nas pripadnici policije zamolili da se malo udaljimo zbog mogućnosti od potencijalne eksplozije.

Jer ne znaju još uvek koji je tačan uzrok požara, kao što ne znaju da li ima povređenih. Ono što smo saznali je da se na intervenciji trenutno nalazi 51 vatrogasni spasilac sa 15 vatrogasnih vozila. Intervencija je u toku, ali po svemu sudeći možemo pretpostaviti da će zapravo još vatrogasaca doći.

Radnici pokušavaju da spasu prosto sve što mogu, stvari stavljaju u kese, u torbe, bacaju ih ili iznose odatle kako bi spasili sve ono što je moguće spasiti. Sada se dim prostire čak i do Genexa – rekla je reporterka Kurira Tamrara Stanković.

Nezaustavljiva vatra guta kineski tržni centar u Kruševcu, Niš i Trstenik šalju pomoć (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link