Beograd Magazin

Zašto je tokom stravičnog požara na Dorćolu Hitna pomoć poslednja došla na teren

Jedan od očevidaca jučerašnjeg stravičnog požara u beogradskom naselju Dorćol, Konstantin D, na društvenoj mreži Fejsbuk izneo je šokantne tvrdnje povodom ekstremno spore reakcije nadležnih organa – Hitne pomoći i vatrogasaca.

Kako navodi, on je juče pozvao Hitnu pomoć i obavestio ih da je na teresi zapaljenog stana devojka, okružena vatrom, međutim, i pored toga što se radilo o ljudskom životu, ekipa ove službe je poslednja došla na teren i to 25 minuta nakon poziva.

Ovaj mladić je istakao da je šokiran činjenicom koliko su neefikasne nadležne službe i do detalja opisao kako je izgledao njegov razgovor za ženom iz Hitne pomoći i njeno nerazumevanja u ovako kritičnoj situaciji, kada se radi o ljudskom životu i kada je svaka sekunda važna i bitna.

“Moja baka me doziva kako gori stan dijagonalno od naše zgrade, prilazim prozoru posmatram situaciju da procenim koliko je ozbiljna. Čim sam ugledao devojku na terasi pored plamenova i čuo kako vrišti: ”Gorim, umirem…” zvao sam Hitnu pomoć, jer sam pretpostavio da su vatrogasci već pozvani”, napisao je on u svojoj objavi i do detalja prepričao razgovor sa ženom iz kol centra Hitne pomoći.

Razgovor u celini prenosi portal Nova:

194: “Dobar dan, izvolite?”

Mladić: “Stan gori, devojka gori i vrišti uspaničeno, pošaljite hitnu ODMAH! (bio sam uznemiren pa sam shvatio da nisam dao adresu)”.

194: “Šta ste rekli? Koja je adresa?”

Mladić: “Zapalio se stan na Dorćolu, devojka je na terasi vrišti, ja stanujem u Visokog Stevana 30, ne znam njenu adresu nisam siguran!

194: “Morate mi reći adresu!”

Mladić: “Pobogu, prekoputa moje zgrade Visokog Stevana 30 dijagonalno… na uglu Dubrovačke i Visokog Stevana!!!”

194: “Ne mogu ništa da učinim dok ne znam adresu, kada saznate adresu – zovite. Da li ste pozvali vatrogasce?”

Mladić je nakon ovog odgovara spustio vezu, jer je, kako ja napisao, shvatio, da “gospođa nije čista sama sa sobom”, sa nadom da je neko drugi već pozvao Hitnu. On je dodao i da je ekipa Hitne pomoći poslednja došla na teren.

“Pored toga što je hitna pomoć poslednja (od početka požara 25 min otprilike) došla i što nisu vatrogasci spasili devojku, nego momci sa gradilišta, koji su pravi heroji i zaslužuju svu pohvalu i dobro ovoga sveta!!! Da ste na mestu nje ili njene majke kako bi se osećali?” , napisao je on i dodao:

“Moje mišljenje možda nije merodavno ali sam duboko razočaran u ovaj sistem kao mlad čovek! Da li je stvarno potrebno da se ovakve stvari dešavaju ili još gore da bi se neke svtvari promenile? Da li smo stvarno toliko ne organizovani… Nadam se da će devojka i njeni bližnji biti ok”, napisao je on.

Podsetimo, u stravičnom požaru koji je izbio juče na Dorćolu teško je povređena tinejdžerka (15). Nju su spasili momci sa obližnjeg gradilišta, koji su izveli spektakularnu akciju i zajedničkim snagama uspeli da je izbave iz zapaljenog stana i to preko teresa.

Snežana je 3 puta zvala Hitnu pomoć zbog simptoma srčanog udara, ali njen vapaj niko nije želeo da čuje

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentar

Klikni da objaviš komentar

385 Shares
385 Shares
Share via
Copy link