Magazin

Epidemiolog Tiodorović najavio novo neprijatno pravilo za povratnike s letovanja

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da povratak u Srbiju 25.000 turista sa letovanja iz inostranstva može uticati na povećanje broja zaraženih u toku septembra, da početak školske godine sa sobom može doneti određene rizike kad je zaražavanje u pitanju ali i da je broj obolelih od korone direktno vezan za nepoštovanje mera.

„Svako ko dolazi u Srbiju treba da bude svestan da se sobom nosi rizik, te bi bilo dobro da se nađe u nekoj vrsti kućne izolacije. Bilo da je u pitanju povratak sa letovanja ili dolazak iz jednog mesta u drugo, svi bi trebalo da imamo tu naviku da pazimo kako na sebe tako i na druge“, rekao je za današnji Blic Tiodorović, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone.

On je naveo da je važno da studenti, koji dolaze sa onih teritorija gde je epidemiološka situacija lošija u odnosu na Srbiju, poštuju mere i budu na oprezu.

„To se svakako ne odnosi samo na one koji dolaze, već na celokupno stanovništvo, jer je primenjivanje i poštovanje mera od izuzetnog značaja za suzbijanje virusa“, istakao je Tiodorović.

Tiodorović zabrinut: Bio sam šokiran slikama iz Jagodine, očekuje nas porast broja zaraženih

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

78 Shares
Share via
Copy link