Magazin Svet

Amerikanac potrošio skoro 2 milona dolara državne pomoći na Lambordžini, Rolekse i provod

osudjen-amerikanac

Amerikanac iz Houstona Lee Price III ide u zatvor na devet godina zato što je milione državne pomoći od covid podrške potrošio na luksuzne stvari, prenosi Daily Mail.

Lee je još prošle godine tokom lockdowna zbog koronavirusa tražio pomoć od države jer je tvrdio da je poslovanje njegovih firmi ugroženo.

Kroz ove kreditne aplikacije, Price je tražio preko 2,6 miliona dolara i zapravo dobio preko 1,6 miliona dolara zajma.

Sudski dokumenti kažu da je Prajs lažno prijavio broj zaposlenih i troškove zarada u svakoj prijavi za zajam.

Prema zvaničnoj krivičnoj prijavi protiv Prajsa, on je počeo da troši taj novac skoro odmah na neverovatno raskošne predmete, uključujući Lamborghini Urus od 233.000 dolara, kamionet Ford F-350 od 85.000 dolara i Roleks od 14.000 dolara.

Tužioci kažu da je takođe potrošio hiljade dolara u noćnim klubovima i striptiz klubovima u Hjustonu, i više od 100.000 dolara za zakup poslovnog prostora u Memorijal Sitiju.

Ministarstvo pravde, zajedno sa partnerima za sprovođenje zakona, zaplenilo je preko 700.000 dolara sredstava koja je Prajs pribavio na prevaru, navodi se u sudskim dokumentima.

 

rolex

Dobijenim novcem je otplatio hipoteku za kuću te je za 233.000 dolara kupio SUV Lamborghini Urus i Ford F.350, prenosi Revija HAK.

Osim na automobile, Lee je dobijeni novac potrošio na Rolex od 14.000 dolara, a nekoliko je hiljada dolara potrošio u raznim noćnim i striptiz-klubovima.

Pre nekoliko dana je osuđen na devet godina i dva meseca zatvora, pišu strani mediji.

Porez od 1,52 milijarde na 93 rate za Dj Žexa i njegovu trovačnicu moždanih vijuga

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link