Ljubimci Magazin

Pre 37 godina poštar je spasao povređenog labuda i od tog dana postali su nerazdvojni

Nesvakidašnje prijateljstvo između penzionisanog turskog poštara i labuda koga je spasao održalo se gotovo četiri decenije.

Naime, Redžep Mirzan pronašao je Garip, ženku labuda pre 37 godina u zapadnoj turskoj provinciji Jedrene.

Mirzan i grupa prijatelja išli su prečicom kolima kada su primetili labuda sa slomljenim krilom u praznom polju. Poštar je odmah uzeo životinju da je zaštiti i držao je u kolima to popodne dok nije mogao da je vrati svojoj kući.

Od tada labudica Garip živi na njegovom imanju u oblasti Karagač, koja se graniči sa Grčkom.

Garip prati Mirzana kad god izađe iz svog ograđenog prostora, ide za njim dok obavlja poslove po imanju ili ide u večernju šetnju.

„Pošto volim životinje rekao sam sebi treba da je donesem kući umesto da je ostavim kao plen lisicama. Navikli smo se jedan na drugog, nikad se nismo razdvojili“, rekao je Mirzan za AP, a preneo Noizz.

Mirzan je nazvao labuda Garip, što bi moglo da se prevede kao „čudno“ ali takođe se koristi i za osobe koje je napustila sreća.

Garip provodi većinu vremena izvan svoje ograde i nikad nije pokušala da pobegne sa Mirzanovog imanja.

Mirzan, 63-godišnji udovac bez dece kaže da mu je ona bila verna i da je odabrala da ostane pored njega, a on se ponaša prema labudu kao prema svom detetu.

Život sa Mirzanom je očigledno bio blagotvoran za Garip. Prema Utočištu za labude sa sedištem u Velikoj Britaniji prosečan životni vek labuda u divljini je 12 godina, a u zaštićenim okruženjima mogu da žive do 30 godina.

Srna i posle 2 i po godine posećuje devojčicu iz Bosne koja ju je spasila

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

51 Shares
Share via
Copy link