Novi Sad Vesti

Novosađani danas na Keju upućuju poslednji pozdrav Balaševiću, epidemiolozi apeluju

djole-balasevic
Foto: STEFAN STOJANOVIĆ

Novosađani će se od Đorđa Balaševića, ambasadora Novog Sada i ambasadora Vojvodine, oprostiti danas, 22. februara, u 19 časova, kraj Dunava, na Keju žrtava racije.

Simbolično, uz lampione koji će se vinuti u nebo, ruzmarin, Balaševićeve pesme i hor opere Srpskog narodnog pozorišta, te poslednji pozdrav sa dunavskih čamaca, Novi Sad će odati počast svom panonskom mornaru.

“Dođite da ga svi zajedno ispratimo, dostojanstveno, kako dolikuje. Da mu još jednom kažemo – hvala ti, maestro, za sve. Pamtiće te tvoj Novi Sad”, poručili su organizatori, uz podsećanje da se svi pridržavaju propisanih epidemioloških mera.

Planirano je da se ceo događaj pod nazivom “Noć kad je Đole preplivao Dunav” traje do 21h.

Đorđe Balašević je juče sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu, a preminuo je u petak u Kliničkom centru Vojvodine od posledica izazvanih virusom kovid 19.

“Ko bez maske bude na skupu u čast Balaševića odaje počast koronavirusu”

Epidemiolog Ivana Prokić ocenila je da oni koji se okupljaju da bez zaštitnih maski i distance odaju počast Đorđu Balaševiću ne shvataju da to pretvaraju u skup podrške korona virusu od koga je on i umro.

“Ko još treba da umre da bi ljudi shvatili da se virus ne igra”, kazala je za list “Danas” Prokić, koja je i članica Izvršnog odbora Ujedinjeni protiv kovida.

Prokić je upozorila da treći talas epidemije još nije gotov, ponovo raste broj zaraženih od korona virusa, malo se testira, procenat pozitivnih se već četiri meseca nije spustio ispod 15.

“Očekivani predah nije došao, u Srbiji se ponavlja ista priča iz oktobra”, rekla je ona, a preneo 021.

Prokić je dodala da ne mogu samo građani da budu okrivljeni da su neodogovorni ili radoznali i dodala da zaštitne mere ne mogu da se primenjuju selektivno.

“Moramo da prestanemo da se igramo pandemije, Krizni štab i Vlada moraju da preduzmu nešto i odgovaraju za svoja nedela”, rekla je Prokić.

Đorđe Balašević ispraćen na nebeske njive uz tamburaše i “Oliveru”

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Moja koleginica ide iz Bga na ovaj skup a sutra će da dodje u kancelariju da nas sve zarazi. I jel treba ja kao pojedinac da je sprecavam ili postoje neke institucije u ovoj zemlji? Ne verujem da bi Balasevic voleo da se u njegovo ime zarazavaju i ne daj bože umiru ljudi.

  • Parada pijanstva i kiča na keju. Našem Đoletu smo odali počast na dan kada nas je napustio, širom stare dobre Juge.

771 Shares
771 Shares
Share via
Copy link