Magazin Poznati

Poslednja Laćina kolumna puna je tuge i bola: „Koferi postaju teški, a nje nema da me spakuje“

laća
Foto: Zorana Jevtić

Tekstopisac Milan Laća Radulović (36) pronađen je mrtav u Izraelu, 15 meseci nakon smrti svoje majke, Marine Tucaković. Za porodicu je bio veoma vezan, a često je isticao koliku je prazninu u njegovom životu ostavio gubitak majke.

U poslednjoj kolumni koju je napisao, priznao je da mu je njena smrt toliko teško pala da je zbog toga i često putovao, piše Blic.

– Počeo sam da putujem kako bih pobegao od realnosti u kojoj više nema nje. Sve postaje obesmišljeno njenim odsustvom. Kad god mi svet postane bljutav, spakujem kofere i put pod noge. Bežim od smrti i još se nisam vratio, napisao je Laća kom je smrt majke u potpunosti promenila život:

– Sačekala je da se vratim i onda se predala. Tada mi je uputila onaj pogled, poslednji, pre nego što smo se zauvek rastali. Pogled – a šta sad?

– Prošlo je godinu i više od mesec dana otkako me taj pogled ne napušta i ja se i dalje se pitam – a šta sad? Za tih godinu dana putovanja, odnosno bežanja od odgovora na to pitanje, bilo je dosta odlazaka: Stokholm, Tel Aviv, Jerusalim, Divčibare, Fruška gora, Sarajevo… Destinacija će uvek biti, ali polako postajem umoran od toga. Koferi postaju teški, a nje nema da me spakuje, napisao je pre samo mesec dana Milan Radulović Laća.

Izvor: Blic

Promenio ime, sebe krivio za smrt majke, Laća je živeo 15 turbulentnih meseci nakon odlaska Marine Tucaković

29 Shares
Share via
Copy link