Magazin Srbija

Račun vodoinstalatera šokirao Srbiju, odgušivanje tuš kabine 12.000 dinara

Čišćenje odvoda
Foto: Screenshot

Ako živite u zgradi, uopšte nije neobično da vam se s vremena na vreme slivnik u kupatilu ili kuhinji zapuši – vrlo često ne vašom zaslugom, pošto komšije baš i ne paze šta sipaju u odvod.

Problem nekada možete i sami rešiti, putem gume za otpušivanje ili hemijskih sredstava, a kada je zagušenje baš veliko, logično je da pozovete majstora.

Prazan novčanik posle dolaska majstora

Simpatični čika se pojavi na adresi, magično reši problem za pet minuta – voda ponovo sjajno otiče, ali vaš kućni budžet ostaje poprilično obogaljen.

Upravo je ovakvo iskustvo podelila jedna korisnica Tvitera, koja je ostala šokirana kada je vodoinstalateru za odgušivanje tuš kabine platila vrtoglavih 12.000 dinara!

Vrtoglavi račun vodoinstalatera
Foto: Screenshot / Twitter

 

Kako kaže, i dalje razmišlja šta bi bilo da nije kod sebe imala dovoljno novca da plati račun, piše Nova.

Dodala je da se ne radi o „divljaku“, već je uredno dobila račun za odrađen posao, a majstor joj je rekao da je po novom cenovniku sve nenormalno skočilo, a da upravo otpušavanje košta najviše.

„Postoje neki filmovi koji opisuju tu situaciju“

Usledili su i brojni komentari drugih tviteraša – neki su predlagali rešenje u domaćoj radinosti, drugi su predlagali da se pomoć potraži preko nacionalne organizacije potrošača, a treći su se potrudili da budu duhoviti.

„Pošto i kod mene slabo otiče uvek kad padne kiša, ja imam gumu za otpušivanje i to u kombinaciji sa sodom bikarbonom, alkoholnim sirćetom i kipućom vodom daje izvrsne rezultate. Kod nas to radi Nišstan besplatno, jer to plaćamo kroz račun, a ovako 3000 dinara“, „Za radove preko 5000 dužni su da Vas obaveste pre početka radova, odnosno da vam daju predračun. Mislim da bi bilo pametno obratiti se nacionalnoj ozganizaciji potrošača. Mislim da ste žrtva APP principa“,

„Sajladžije su najskuplje. Nemaju toliko posla, ali kad dođu kod nekog da reše problem, krvavo naplate“, „To je cena kad čiste sajlom a kad čiste pod pritiskom vode 24000 dinara“, Postoje neki filmovi koji opisuju tu situaciju – vodoinstalater i žena koja nema da plati za uslugu, pa se onda dogovore…“ – ređali su se komentari.

Međutim, koliko god želeli da budete duhoviti, majstori su nam zaista ponekad neophodni kako bismo rešili gorući problem u stanu.

Kako su cene svega, pa i majstorskih usluga odavno otišle u nebesa, opravdano se postavlja pitanje – da li ćemo moći da ih priuštimo, jer većina ljudi nema „u šteku“ 12.000 dinara.

Cene života u Srbiji 2020-2022: Pileće belo i jogurt postali luksuz, ko se jako stisne biće za metar drva

82 Shares
Share via
Copy link