Magazin

Otišla u Nemačku sa dečkom i prošla teror rodbine: “Obećali pomoć, a našli nam krš poslove” (VIDEO)

par-u-berlinu
Foto: Ilustracija

Hrvatica koja se sa dečkom preselila u Nemačku u potrazi za boljim životom podelila je video na TikToku u kom je pokazala da odlazak u drugu državu i novi poletak nisu prošli tako glatko kako je očekivala.

– Ovo je priča koju sam odlučila da podelim s vama o tome kako smo momak i ja došli u Nemačku. Nisam inače bas pričala o ovome, ali zanimljivo mi je da podelim sa vama, možda je neko bio u sličnoj situaciji.

Dečko i ja smo došli u Berlin. Došli smo s mojom tetkom i njenim partnerom koji nam je još u Hrvatskoj rekao da možemo doći kod njega, možemo da boravimo besplatno i on će nam pomoći da pronađemo posao, a kasnije i stan – počinje ona svoju ispovest.

Hrvatica kaže da je on njenom dečku nudio posao na građevinim što je on odbio jer ima završen fakultet i kakvo takvo znanje nemačkog jezika, prenosi Telegraf.

@megizadro

Story koji sam odlucila podijeliti s vama. Nisam inace bas pricala o ovome, ali zanimljivo je za podijeliti jer se mozda netko nalazi u slicnoj situaciji. Ako vas zanima Part II kliknite like 🤍 #njemacka🇩🇪 #njemackatiktok #germany #balkanciunjemackoj #storytime #cleantok #cleaningtiktok #ciscenje #berlin #balkanfyp #fyp #foryou

♬ Aesthetic – Tollan Kim

– Meni je ponudio da konobarišem na crno u nekom pabu za šest evra po satu, iako je minimalna satnica deset po satu. Konobarisanje je super posao, ali nisam došla ovde da radim na crno u nekoj rupetini ispod minimalca gde dolaze lokalni pijanci.

Nakon mesec dana smo oboje našli poslove i plaćali smo mu pola stanarine, iako je rekao da ništa ne treba da plaćamo. Na kraju nam je iza leđa pričao da smo ga uvredili s tim iznosom jer je premalo.

To smo saznali nakon nekoliko meseci. Ništa nam nije pomogao, bio je užasno neuredan. Noću je urinirao na balkonu, na primer, što je užasno smrdelo – kazala je ona.

Pravi teror je usledio kada je došla njegova ćerka u posetu.

– Ona nam je dala ugovor da moramo da plaćamo ceo iznos stanarine iako smo bili u sobi od deset kvadrata i dala nam je rok od dva dana da njenom tati platimo na ruke ili da izađemo iz stana – ispričala je devojka iz Hrvatske svoje iskustvo sa snalaženjem u Nemačkoj.

Profesije koje u Nemačkoj najbolje zarađuje i 3 zanimanja s platama iznad 80.000 €

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
30 Shares
Share via
Copy link