Beograd Magazin

Ćiriće sa 4-oro dece i petim na putu stanodavac izbacio iz stana, komšijama smetala graja

ćirići
Foto: Preuzeto sa Kurir.rs

U petom je mesecu trudnoće, sa suprugom i četvoro dece od osam, sedam, četiri i dve godine, Kristijana Ćirić (32) izbačena je iz stana posle dve godine. Iako su kiriju uredno plaćali, stanodavac je promenio bravu dok nisu bili kod kuće, navodno, sve zbog toga što je dečja graja smetala komšijama, piše Kurir.

Kristina je prethodnu noć provela u kolima u Bojčinskoj šumi, jer nisu imali kod koga da odu nakon što su ih komšije prijavljivale vlasniku stana i policiji.

– Niko od prijatelja nije u mogućnosti da nas primi. Sa stanodavcem nismo imali potpisan ugovor, jer taj četvrti sprat u zgradi u Surčinu gde smo mi živeli nema dozvolu, nije legalizovan. Mi smo smetali komšijama ispod, tačnije smetala su im naša deca. Oni su nas malo-malo prijavljivali – priča Ćirićeva.

Dodaje da do sada nisu imali neprijatnih iskustava sa stanodavcem, odnosno sa njegovom ćerkom, sa kojom su stalno komunicirali.

– Nismo bili kod kuće u nedelju, izveli smo decu u grad. Neko od komšija je opet zvao stanodavca da se žali na dečju galamu. Zvao nas je unuk stanodavca da nam to javi. Mi celog dana nismo bili tu, a oni se žale na galamu!

Rekao nam je da moramo da se iselimo do kraja nedelje, iako smo kiriju platili do 1. decembra. Tražili smo da razgovaramo s gazdom stana

. Međutim, on nije hteo ni da čuje da produžimo na još neko vreme dok se ne snađemo. Suprug ga je upitao da li on zna da imamo prava da budemo tu do marta, s obzirom na to da ide zima. Odgovorio je: “Ja ću da dođem, pa ćemo da vidimo da li mogu da te izbacim iz svog stana ili ne” – priseća se drhtavim glasom naša sagovornica.

Kaže da je stanodavac njihovo odsustvo iskoristio da promeni bravu na stanu.

– Zatekli smo ih kako se pakuju u kola i gazda nam je rekao da se ne penjemo za džabe, jer nam je brava promenjena. Zvali smo i policiju, uzeli su izjave, ali su rekli da ne mogu ništa jer je to njegov stan. Deca su plakala, istraumirala su se, smrzla su se… Mnogo mi je teško, ne mogu da shvatim da smo ostali na ulici.

Stanodavac, Cvetko Sarić, sa druge strane tvrdi da oni nisu redovno plaćali kiriju i da nije mogao da postupi drugačije.

– Komšije su se stalno žalile na njih, zvali su policiju i socijalnu službu, govorili su da su ostavljali decu samu, da deca ciče, vrište, da nema nikoga, zvone im na vrata… Ne mogu da ostavljaju decu samu, nešto će da se desi. Znam ja šta su deca, ja ne mogu da gledam to da deca budu sama.

Koga god da zoveš, niko nije nadležan. Morao sam to da uradim, neka uzmu svoje stvari, niko im ne brani. Njih je primila moja ćerka, ja sam im još pre mesec i po dana rekao da se isele. Stalno govore kako imaju neka prava.

Ćirićeva navodi da su sve stvari i nameštaj u stanu njihovi, ali da nemaju gde s tim i da ih još nisu preuzeli:

– Niko od prijatelja nije u mogućnosti da nas primi dok ne nađemo stan, juče smo svratili do moje prijateljice kako bismo se malo ugrejali. Javila sam učiteljicama da deca neće doći u školu i da znaju o čemu se radi.

Ne znam šta ćemo i kako ćemo, plašim se da odem Centar za socijalni rad. Suprug je zaposlen, a ja sam dobila otkaz pre mesec dana, priča Kristijana.

Izvor: Kurir

Zbog podstanara iz pakla Jelena nikada više neće izdavati stan

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

96 Shares
Share via
Copy link