Magazin Novi Sad

Za 4 dana uzmu mesečnu kiriju, evo za koliko se izdaju stanovi za Exit

Exit naslovna
Foto: Luftika

Cene izdavanja stanova u blagom su padu, barem ako je suditi po najnovijim oglasima koji se mogu pronaći na sajtovima za prodaju i izdavanje nekretnina, ali i društvenim mrežama.

Pojedini primeri pokazuju da se stan za izdavanje koji je tokom 2022. godine koštao 600 evra, sada može naći i za 400 evra. Razmatrajući da li da se priklone nadolazećem trendu ili ne, stanodavci su se našli u nezgodnoj situaciji, ali može se reći da barem oni u Novom Sadu zadovoljno trljaju ruke, jer se bliži Exit festival, a sa njim i brza zarada, piše Blic.

Kako smo se mogli uveriti, za sada cene nisu ni najmanje usaglašene. Tako jedan stanodavac na društvenoj mreži nudi jednosoban stan, u blizini centra grada (bez navođenja tačne adrese) za čak 100 evra na dan. Cena je za dve osobe i minimum je da se stan „uzme“ za sva četiri dana festivala.

Na ovaj način, ukoliko pronađe zainteresovane, zaradiće 400 evra za četiri dana, koliko je inače mesečna kirija za stan iste veličine.

Stan na dan 15 evra

Potpuno kontradiktorno, na sajtovima koji se bave izdavanjem stanova na dan, ponuda za Exit glasi – 15 do 20 evra na dan, a odnose se na takozvani dnevni boravak u stanu koji podrazumeva ulazak u stan između 8 i 23 časa, a izlazak do 12 časova.

S druge strane, ponuda na sajtovima za izdavanje nekretnina izdvaja garsonjere, za najviše dve osobe a u blizini novosadske Železničke stanice.

Cena je 50 evra na dan, minimalno na četiri dana. Dakle 200 evra za četiri dana, koliko takođe staje mesečna kirija za tu kvadraturu.

Hotelska ponuda je raznovrsna, a jedan hotel u Sremskoj Kamenici nudi smeštaj u dvokrevetnim sobama za 85 evra po noćenju, dok su hosteli gotovo svi već rasprodati, bar kada je reč o onim koji svoju ponudu predstavljaju na samom sajtu popularnog festivala.

Za sve one kojima udobnost nije prioritet, već traže avanturu i „otvoreno nebo“, ne treba zaboraviti ni popularni Exitov kamp kao opciju, a cena za boravak je od 32 evra po osobi.

Ostaje da se vidi da li će cene smeštaja za Exit porasti kako se bude bližio početak popularnog festivala, ali bez sumnje snalažljivih stanodavaca ni ove godine neće manjkati, a ni galantnih ili lakovernih stranaca.

Osnivač Exita oduševljen finskom premijerkom, pozvao je da partija na Petrovaradinu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link