Lifestyle Magazin Putovanja

Koliko novca je potrebno za porodično letovanje?

Porodično letovanje je uvek značajna stavka u kućnom budžetu. I ove godine najpopularnije deestinacija za letovanje sa su Turska, Egipat i Grčka, a da bi jedna četvoročlana porodica otišla bezbrižno na odmor potrebno je izdvojiti od 1.000 do 2.500 evra.

„Za četvoročlanu porodicu ovog leta najpopularnija je Turska, kao i prethodnih sezona – brojni hoteli sa tri, četiri ili pet zvezdica nude tu opciju po kojoj je Turska prepoznatljiva – dvoje dece gratis, pa plaćaju samo avio-kartu. Sledeći je Egipat, koji je ovog leta jako popularan, takođe zato što nudi opciju dvoje dece gratis. Tu su i brojna grčka ostrva, ali nešto gde bi možda bilo onako najzanimljivije za porodice je Halkidiki i apartmanski smeštaj“, kaže za “150 minuta“ Jelena Bandović, komercijalista u turističkoj agenciji.

Koliko novca treba da izdvojite za popularne destinacije?

Kakve se cene mogu očekivati u Grčkoj i Turskoj ovog leta

“Za 2.000 evra četvoročlana porodica može letovati u nekom fenomenalnom hotelu sa četiri zvezdice, koji im nudi potpuno uživanje na egipatskim plažama. Cenovni rang za četvoročlanu porodicu oko 1.000 evra mogao bi da pokrije apartman u određenom delu Grčke“, kaže ona.

Za malo više novca, tačnije oko 2.500 evra putnici u Turskoj mogu boraviti u hotelu sedam noći all-inclusive + dvoje dece gratis.

Bez obzira na to gde putujete sa porodicom, vodite računa o zdravlju i nemojte štedeti na putnom zdravstvenom osiguranju koje za navedene lokacije prosečno košta evro po danu po članu porodice.

Grčka, Hrvatska i Crna Gora: Evo kakve su cene smeštaja, hrane i pića

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

29 Shares
Share via
Copy link