Magazin Novi Sad

Novosadski poreznik, na dan sahrane malog Lava (2), najavio kontrolu dedine firme

nemanja popović IRKA
Foto: FB / IRKA Inicijativa za legalizaciju marihuane u Srbiji

Javnost je nedavno potresla vest da otac teško obolelog dvogodišnjeg dečaka po imenu Lav štrajkuje glađu ispred zgrade Ministarstva zdravlja u Beogradu zbog toga što njegovom sinu nije omogućena terapija medicinskom marihuanom i CBD uljem. Ubrzo, mališan je preminuo, a njegov deda je uhapšen zbog pisanja grafita upućenog lekarima koji su brinuli o zdravlju njegovog unuka.

Nemanja Popović, otac preminulog Lava, otkriva da njegovu porodicu državni aparat od tada proganja, a dokaz za to vidi u najavi Poreske uprave da će proveriti poslovanje dedine firme.

– Kada su u policijskoj stanici saznali da smo do poslednjeg trena čekali lek iz Severne Makedonije koja u sebi sadrži THC, koji je mogao Lavu da bukvalno spase život, a nismo ga dočekali, cela stanica je plakala. Posle toga moj otac je pušten – ispričao je Nemanja portalu Nova.rs.

Porodicu je u danu kada je organizovana kremacija Poreska uprava obavestila da će firma čiji je vlasnik Lavov deda biti predmet provera.

– Ni posle svega ne daju nam mira. Moja otac, Obrad Popović je srčani bolesnik i jedva je preživeo sve ovo oko Lava i hapšenja. Danas, na dan opraštanja od našega voljenog dečaka, mene zove nekakva poreska uprava telefonom da mi saopšti da će se danas, ponavljam, na dan sahrane, izvršiti inspekcija poslovanja firme moga oca – kazao je Nemanja Popović.

On je objasnio da se njegov otac bavi servisiranjem vatrogasnih pumpi i da nema osnova za sumnju da je bilo ikakvih propusta u poslovanju.

Inspektor Poreske uprave koji je kontaktirao ovu porodicu bio je nedostupan za pitanja novinara.

Lav iz Novog Sada boluje od leukemije, roditelji ga nisu videli 2 meseca a otac štrajkuje glađu jer doktori ne dozvoljavaju terapiju koja bi mu olakšala bolove

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

760 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap